Berubah 180 Darjah Terus, Lihat Apa Yang Berbeza Sejak Covid-19 Melanda Malaysia - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Berubah 180 Darjah Terus, Lihat Apa Yang Berbeza Sejak Covid-19 Melanda Malaysia


Banyak benda yang telah berubah sejak wabak Covid melanda dunia. Walaubagaimanapun, kita semua perlu biasakan diri dengan norma baharu agar wabak ini tidaklah berleluasa dengan mudah sementara vaksin untuk merawat masih belum dijumpai lagi.

Pergi mana-mana pun pakai mask


Disebabkan wabak Covid masih belum habis, kita semua terpaksa mengikut SOP yang ditetapkan kerajaan untuk mencegah dari dijangkiti wabak tersebut. Nak pergi mana-mana pun sekarang ni kena pakai face mask, kalau korang ingkar arahan PKP akan dikenakan denda.

Ramai sudah lebih pentingkan kebersihan


Tapi mungkin ada hikmah, sekarang ni ramai yang dah mula mementingkan kebersihan. Sentiasa membawa hand sanitizer bersama kemana-mana dan kerap cuci tangan bila buat sesuatu benda.

Kenduri ala Covid-19, jimat banyak!


Kalau nak adakan kenduri waktu Covid ni pun tak perlukan bajet yang banyak, cukup jemput beberapa orang terdekat untuk memeriahkan majlis dan mengikut adat yang biasa kita lakukan dengan norma baharu.

Rakyat Malaysia buktikan majoriti patuh peraturan


Kita mungkin akan berjaya tangani wabak Covid ni dari berleluasa kalau kita mengikut SOP yang telah ditetapkan kerajaan. Ohmedia yakin bahawa semua rakyat Malaysia mesti boleh punya lah. Benda simple je gais, jaga social distancing, pakai face mask, kerap cuci tangan dan sentiasa menjaga kebersihan diri.

Wings buat konsert maya pertama!


Korang bayangkan lah, Wings pun nak buat konsert secara maya tau pada 29 Ogos ni untuk hiburkan korang dan sekaligus nak mencegah wabak ini daripada dijangkiti. Terbaik betul! Dengan RM35 je, korang dah boleh layan konsert dari lagenda rock tahan air ni.

Hadiah ekslusif dari Wings


Bukan tu jer, followers Ohmedia juga boleh gunakan kod WKM001 dengan pembelian tiket untuk memenangi hadiah ekslusif daripada Wings iaitu jam tangan edisi terhad ulang tahun penubuhan Wings yang ke-35. Korang boleh beli tiket di sini untuk sama-sama kita hangatkan konsert maya pertama mereka ni gais.
Dikuasakan oleh Blogger.