(Video) Wanita Ini Maki Hamun Pengawal Keselamatan Di Pintu Masuk Gedung Perabot Popular - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

(Video) Wanita Ini Maki Hamun Pengawal Keselamatan Di Pintu Masuk Gedung Perabot Popular


Apa sudah jadi sebenarnya gais? Ohmedia ada tengok satu video ni dekat Twitter menunjukkan seorang wanita sedang mengamuk di pintu masuk gedung perabot popular sambil memaki hamun pengawal keselamatan.

Aku sepak karang, sepatutnya sediakan mask. Ada budak kecil tak pakai mask, kenapa dia lepas. Tak guna kau orang ni si*l. Ni IK*A tau, bukan kedai RM2. Tapi nak kena keluar balik pergi beli mask PKP dah habislah bod*h. Lainlah kalau adik aku demam. Nak bagi masuk ke tak? Kim*klah kau! Kau boleh suruh aku keluar cari mask?


Kekecohan itu berlaku disebabkan pengawal keselamatan menghalang wanita tersebut bersama adiknya daripada memasuki tempat itu kerana tidak memakai pelitup muka. Dan akhirnya, diorang berjaya juga memasuki premis itu selepas diberikan mask secara percuma oleh orang awam.

Beli mask, bawa mask tak perlu. Orang bagi free je sebab Ceknon marah orang.

Walaubagaimanapun, individu yang merakamkan kejadian terbabit menjelaskan situasi yang sebenar di Instagram Stories (IG Story).

Yang pasal mask tu asalnya aku memang tak bawa mask sebab memang pergi IK*A kot shopping paling terbaik dan kaya gitchu, bukan shopping kemiskinan pun. Confirm lah dia sediakan mask tak pun dia jual.

Bila masuk tu boleh pula bangladesh tu poyo gila b*bi. Dia suruh aku dan Ceknon keluar pergi beli mask dekat MyT*WN bapak dia ajar. Kau ingat masuk park kereta free ke? Kau ingat aku bangla macam kau ke? Nak kena dengar cakap bangla!

Makcik bawang bodoh je dengar cakap bangla. Keluar mall semata beli 1 mask untuk 1 orang sahaja! Kau ingat jalan KL macam jalan kampung ke? Jalan lenggang tak jem? Jem lah sohai KL kot bukan jalan kampung.

Aku pergi kedai runcit pun, orang runcit tu sediakan mask. Yang shopping terbesar ni pula b*doh terbalik. Langsung tak sediakan dasar sohai. Confirm lah si Ceknon ni naik darah. Semua orang dia makinya. Sebab dekat depan tu memang dia sediakan mask dan hand sanitizer tapi tak tahu lah dia malas nak topup ke apa.

Aku adik Ceknon darah daging dia sendiri. Aku tahu perangai luar dalam dia. Sumpah dia baik gila b*bi dengan orang. Tapi orang anggap dia jahat lah apa lah. Kau nak cakap apa kau cakap lah. Mulut manusia macam anj*ing memang tak boleh tutup!

So aku sorang je tahu perangai kakak aku. Tak suka jangan lah semak stalker ya b*doh! Aku tak paksa pun suruh kau tengok story or follow. Tak suka kau dok senyap tau b*doh, dasar pakcik dan makcik bawang!

Sumber: Astro Gempak

Ohmedia bukan nak cakap apa lah tetapi ini adalah pesanan buat korang semua. Kalau nak pergi mana-mana ataupun ingin memasuki premis, tolong bawa mask sendiri dan pakai siap-siap sebab sekarang ni satu dunia masih menghadapi wabak pandemik Covid-19.

OHMEDIA: APA PENDAPAT KORANG?

Kredit: Twitter | Astro Gempak

+ Baca respon pembaca beri pendapat di Facebook Oh! Media.










Dikuasakan oleh Blogger.