Khairul Aming Terima Tanda 'Verified' Dari Instagram - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Khairul Aming Terima Tanda 'Verified' Dari Instagram


Tahniah Ohmedia ucapkan kepada Khairul Amin Kamarulzaman atau lebih dikenali sebagai Khairul Aming yang akhirnya menerima tanda 'verified' berwarna biru daripada Instagram. Wah! Ohmedia pun belum ada lagi tau.

Betul ke dah dapat blue tick ni? Am i dreaming?


Untuk pengetahuan, personaliti media sosial yang kini mempunyai 2.6 juta pengikut ini dikenali dengan pelbagai hidangan masakan sehingga menarik perhatian warganet. Ohmedia pun terliur tengok dia ni masak! Boleh dikatakan akaun Instagram beliau ni antara yang paling laju meningkat naik pengikutnya berbanding mana-mana rakyat Malaysia lain.



Puasa Day 13 : Chocolate Chip Cookies . . Bahan2/Ingredients: . 🌕3/4 cawan gula perang (3/4 cup brown sugar) - around 150grams 🌕1/2 cawan gula pasir (1/2 cup sugar) - around 104grams 🌕1/2 cawan mentega (1/2 cup butter) - lebih kurang separuh block buttercup yang petak tu 🌕1 biji telur (1 egg) 🌕1/2 sudu kecil bikarbonat soda (1/2 teaspoon bicarbonate soda) 🌕1 sudu kecil garam (1 teaspoon salt) 🌕1 sudu kecil esen vanila (1 teaspoon vanilla extract) 🌕 1.5 cawan tepung gandum (1.5 cups wheat flour) - around 180grams 🌕1.5 cawan chocolate chips (1.5 cups chocolate chips) . Bakar pada suhu 180c selama 12-15 mins. Bake at 180c for 12-15 mins. . . Resepi ni aku experiment dari buzzfeed tasty tp aku ubah skit amount tepung sebab mcm wet sangat. Overall sangat sedap. Dalam video ni aku guna Beryl’s Gourmet Bittersweet Chocolate Chips. Kat aeon ada jual . . . . No prejudice. All materials (excluding music) owned by Rasapop PLT. All characters created are fictional and not associated with any individual or parties. #food #foodie #minum #juice #malaysia #kualalumpur #tasty #healthy #drink #2020 #eat #recipe #resepi #masak #dapur #ramadan #puasa #30hari30resepi #sahur #berbuka
A post shared by Khairul Amin Kamarulzaman (@khairulaming) on
Kalau korang tak tahu nak masak tu, bolehlah cuba resepi daripada dia untuk meningkatkan skill masak korang dekat rumah hehe. Apapun, Ohmedia doakan agar Khairul Aming terus maju jaya dan masak sedap-sedap okay.



A post shared by Khairul Amin Kamarulzaman (@khairulaming) on

OHMEDIA: SUKA TENGOK DIA MASAK DENGAN SUARA DIA YANG MACAM MAKCIK TU. KAH!

Kredit: Instagram

+ Baca respon pembaca ucap tahniah di Facebook Oh! Media.



Dikuasakan oleh Blogger.