Psst.. Selebriti Famous Ni Buat Challenge ‘HairSome’ Untuk Tampak Kemas & Kacak. Jom Join Sekaki?! - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Psst.. Selebriti Famous Ni Buat Challenge ‘HairSome’ Untuk Tampak Kemas & Kacak. Jom Join Sekaki?!


Umum sedia maklum, dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ni memang ramai yang ‘complain’ susah nak potong rambut sebab semua salon rambut masih belum dibenarkan untuk beroperasi.

Itu yang ramai rambut dah kembang semangkuk tu. Sampaikan rasa nak pakai topi/songkok hari-hari sebab nak ‘cover’ rambut. Alamak teruk sangat tu!

Ha, korang jangan risau lagi sebab lepas ni korang boleh jadikan rumah masing-masing sebagai ‘salon rambut’ dengan adanya shampoo jenama Head & Shoulders Ultramen ni!

Shampoo Head & Shoulders Ultramen ni akan memudahkan kerja korang yang ada masalah tak boleh trim rambut di salon untuk memastikan rambut korang sentiasa terurus dan kemas. Lagi-lagi dalam tempoh PKPB ni. Paling best, boleh buat sendiri je tanpa bantuan sesiapa. Korang join aje challenge #Hairsome bersama Head & Shoulders ni terus setel masalah rambut PKP korang tu!

Untuk lelaki memang sesuai sangatlah guna shampoo ni sebab ia mampu untuk mengurangkan kelemumur dan akan buatkan rambut korang tebal dan sentiasa rapi. Tak perlu pakai topi dah!

Eh bukan tu je, Head & Shoulders juga ada ‘menyeru’ beberapa orang selebriti terkenal dan ‘influencers’ untuk buat challenge #HairsomeTrim di rumah dan paling best, korang semua boleh JOIN!


Antara selebriti dan ‘influencers’ yang terlibat dalam challenge ni adalah @izzueislam, @seanlje, @asyrafrozami, @haorened, @rushdanwafa, dan @thecurtisfu!




Come, let Oppa Sean show you how I style my medium to long hair during MCO 😘 But first I want to tell everyone to still say at home and stay safe! All these were done in the comforts of my own home so korang should duduk rumah, nantilah lepas PKP baru pergi gunting rambut okay? Sometimes you know what you want kan so here are my hair trimming, hair washing and hair styling tips that you can ikut jugak kalau nak stylo waktu PKP 😎 Always remember the essentials, washing your hair with the right product to keep your hair fresh and dandruff free which is why I gunakan Head & Shoulders Ultra Men supaya rambut kekal sihat kekal kuat just like all of us during PKP kan! . Get yours today at Watsons : https://www.watsons.com.my/search?text=Head+and+shoulders and jom style macam Sean 🕺🏻 . #headandshouldersmy #ultramen #hairsometrim #sp #HairsomeMan
A post shared by SEAN LEE (@seanlje) on





Diorang semua ni pun rasa apa yang korang rasa dalam tempoh PKPB ni. Mana taknya, nak pergi salon tak boleh, rambut pun dah jadi macam singa dan tak terurus! Tapi, sebelum korang ‘trim’ rambut sendiri kat rumah tu, jangan lupa cuci dulu rambut dengan shampoo Head & Shoulders Ultramen ni okay!


Barulah segar dan sejuk je rasa kulit kepala lepas guna shampoo ni. Tak percaya, cuba sendiri!

Amacam? Ada berani tak untuk join TikTok Challenge #HairsomeMan ni?


Ala, senang je! Ikuti langkah-langkah simple macam kat bawah ni:

Langkah 1: Rakam video TikTok yang paling ‘awesome’ ketika korang tengah buat challenge Hairsome Trim ni dengan soundtrack yang sesuai dan best!
Langkah 2: Muatnaik video tu di IG korang berserta hashtag #HNSHAIRSOMEMAN & jangan lupa untuk tag @headandshouldersmy
Langkah 3: Lengkapkan slogan “Head & Shoulders Ultramen ini buatkan rambut saya menjadi…..” tidak lebih dari 10 patah perkataan.
Langkah 4: Jangan lupa untuk set akaun IG anda kepada PUBLIC!

Senang je kan?

Boleh refer video di bawah untuk ‘reference’ korang yang berminat nak sertai challenge #HairsomeMan ni!




Oh ya, untuk korang yang cuba produk penjagaan rambut dan shampoo Head & Shoulders ni, boleh klik sini!
Dikuasakan oleh Blogger.