(Video) Doktor Bawa Bayi Keluar Dari Dewan Bedah, Ibunya Disyaki Jangkit Coronavirus - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

(Video) Doktor Bawa Bayi Keluar Dari Dewan Bedah, Ibunya Disyaki Jangkit Coronavirus


Apalah perasaaan seorang ibu kan bila dia tak dapat melihat anaknya yang baru lahir? Baru-baru ini, ada page yang bernama @globaltimesnews di Twitter berkongsi satu video mengenai seorang bayi dibawa keluar dengan segera kerana ibunya disyaki dijangkiti Coronavirus.


Ibunya yang berusia 28 tahun dari Hubei, China tu terpaksa melahirkan anaknya secara pembedahan caesarean. Kalau korang tengok video yang dimuatnaik oleh @globaltimesnews, ada 4 orang doktor memakai dua lapis sut perlindungan yang lengkap tau.

Kalau korang nak tahu, bayi tu dibawa pulang dengan segera selepas diperiksa dengan doktor. Alhamdulillah. Manakala ibunya pula diasingkan untuk memberi rawatan bagi jangkitan Coronavirus di hospital tersebut.

OHMEDIA: NASIB BAIKLAH BAYI TU TAK ADA WABAK KORONAVIRUS. SEMOGA IBUNYA DIBERI KESEMBUHAN DENGAN CEPAT.

Sumber: @globaltimesnews

+ Baca respon pembaca takut koronavirus di Facebook Oh! Media

Dikuasakan oleh Blogger.