Budak Sampai Menggeletar Sebab Makan Gula-Gula Berdadah - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Budak Sampai Menggeletar Sebab Makan Gula-Gula Berdadah


Kelmarin memalui satu posting oleh Mohd Yani Yani di akaun Facebook miliknya, seorang kanak-kanak lelaki telah pun dikejarkan ke hospital sebab katanya ada termakan satu gula-gula yang tak lah berapa familiar sangat yang mengandungi kandungan dadah.


Budak lelaki ni dikatakan makan gula-gula tu pada hari ahad yang lalu dan keesokan harinya, lutut dan tangannya tiba-tiba menggeletar. Dia ditahan oleh pihak hospital dan terpaksa diwadkan. Doktor yang merawatnya tu dah pun mendakwa gula-gula yang dia makan tempoh hari tu, memang ada kandungan dadah.


Kita patut kenalah periksa dulu sama ada benda yang kita makan tu ada tanda halal atau tak, tapi biasalah budak-budak, apa jer yang dia tahu. Ibu bapa pon kadang-kadang kena sentiasa alert dan memantau anak-anak korang okay! Takut-takut benda yang dia ambik tu ada barang-barang terlarang dan boleh memudaratkan kesihatan dia nanti.

Sumber : Oh My Media

+ Baca respon pembaca Oh! Media
Dikuasakan oleh Blogger.