Orang Kelantan Tak Sangka Wanita England Pandai Kecek Kelate! - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Orang Kelantan Tak Sangka Wanita England Pandai Kecek Kelate!


Baru-baru ini, ada seorang pengguna yang bernama @meinsyed berkongsi sebuah video di Twitter mengenai Mat Salleh yang berasal dari Manchester, England fasih kecek kelate gais! Dah macam orang melayu dah sis dengar dia cakap tau.


Menerusi posting tersebut, sebenarnya orang Kelantan melancong ke New Zealand dan diorang ditegur dengan Mat Salleh tu dalam loghat Kelantan. Menurut @meinsyed, Mat Salleh itu pandai kecek kelate disebabkan dia pernah duduk di Kelantan selama setahun.

Cuba tengok orang kita. Yang duduk Malaysia bertahun-tahun pun masih ada nak buat Bahasa Melayu challenge. Eee tak faham sis dengan orang macam tu. Kalau buat bahasa lain challenge tak apa lah juga. Ni duduk Malaysia tapi tak tahu nak cakap Bahasa Melayu. Aduh, malu!

+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh Youtube

Dikuasakan oleh Blogger.