OM Leaderboard Ad

Netizen Tergilakan Corndog Cikitang, Cheese Tarik Paling Panjang Di Malaysia!


Sekarang korang perasan tak tengah musim Corndog? Satu jenama paling popular kalau cerita pasal Corndog ni apa lagi kalau bukan pioneer kat Malaysia, Cikitang. Sebelum ni, Ohmedia tartanya-tanya juga la apa yang best sangat dengan Corndog dekat Cikitang ni sampai jadi trending sangat.

Jadi haritu dah alang-alang ada kat Melaka, sempat la team Ohmedia cuba sendiri semua jenis Corndog yang ada dekat situ. Tak tahu pulak yang Corndog ni ada banyak pilihan untuk kita pilih. Ingatkan satu jenis yang biasa kita tengok tu je kan? Bila dah cuba ni barulah Ohmedia tahu kenapa popular sangat. Korang tengok dulu video yang sempat Ohmedia sediakan ni.


Perghh, diorang guna Anchor cheese gais!


Wow! Ini bukan cheese biasa-biasa kalau jenama Anchor ni. Bila dah rasa ni, ternyata memang betul-betul sedap cheese yang digunakan Cikitang ni dan basically, memang Cheese tu yang menjadikan Corndog ni sedap dan menyelarakan.

Sempat la Ohmedia berbual dengan mereka katanya Cikitang memang dari azali lagi dah gunakan jenama Anchor ni yang merupakan produk tenusu dari New Zealand. Cheese dari Anchor ni memang tak dinafikan ada kelainan dari segala-macam jenis Cheese yang pernah Ohmedia cuba sebelum ni. No wonder ramai peniaga guna Anchor ni dalam jualan mereka.

Banyak gila menu yang ada!


Dekat Cikitang ni ada macam-macam menu yang diorang tawarkan dan korang boleh pilih sama ada korang nak yang original atau mozarella cheese. Antara topping yang Cikitang tawarkan ialah Original Castor, Crunchy Mamme, Cornfries, Cikitang Cruchy dan Shifudo. Fuh, dengar nama jer pon dah terliur kan? Itu belum lagi kalau korang dah cuba sendiri nanti.

Panjang gila penangan cheese Anchor ni!


Paling tak sangka cheese dia ni kalau kita tarik boleh sampai ke langit, kah! Betul-betul pekat cheese dia ni gais! Rasa yang sangat sedap dan sebati dengan Corndog. Harga pun macam yang korang tengok dalam video tu, sangat murah nak dibandingkan dengan cheese Anchor yang mereka gunakan.

Cikitang ni ada banyak lagi di lokasi lain tapi buat masa ni hanya di Melaka dan Johor Bharu. Berikut adalah senarai outlet Cikitang yang boleh korang datang dan cuba sendiri!

1. Cikitang _melaka (mango float royale @ MKSP )
⏰ 12.00 ptg - 6.30 ptg ( SETIAP HARI)

2. Cikitang_melaka ( Murtabak Cheese Jumbo Sungai putat @ Cikitang Sg Putat)
⏰ 12.00 ptg - 6.30 ptg ( SETIAP HARI)

3. Cikitang_melaka ( Bazar Melaka Kota Tun Fatimah Mitc)
⏰ 6 ptg - 12 mlm ( Jumaat, Sabtu & Ahad)

4. Cikitang Mitc - ikan bakar malim MITC ( Temporary)
⏰ 12.00 ptg - 6.30 ptg ( SETIAP HARI)

5. Cikitang Jasin ( Caltex Bemban, Jasin)
⏰ 12.00 ptg - 6.30 ptg ( SETIAP HARI)

6. Cikitang Alor gajah ( Teh Ais Float King, Alor Gajah)
⏰ 11.00pg - 6.30 ptg ( SETIAP HARI)

7. Cikitang JB (Warung Abah, Skudai, JB)
⏰ 7 ptg - 11 mlm ( SETIAP HARI)

8. Cikitang GP( Pak Mus Kitchen, Gelang Patah)
⏰ 4 ptg - 10mlm ( SETIAP HARI)

9. Cikitang Klebang ( Pesta Cahaya, Pantai Klebang)
⏰ 4ptg - 11 mlm ( CUTI RABU)

10. Cikitang Limbongan (Mango Shake Limbongan)
⏰ 1 ptg - 11 mlm ( CUTI SELASA 2x sebulan)

So guys, jangan lupa cuba sendiri keenakan Corndog Cikitang ni dan kongsikan dengan Ohmedia pengalaman hebat korang nanti ya!

+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh Youtube

Dikuasakan oleh Blogger.