Netizen Bengang Bila Mohon Kerja, Kena Mahir Bahasa Mandarin - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Netizen Bengang Bila Mohon Kerja, Kena Mahir Bahasa Mandarin


Ohmedia ada perasan juga selama ni sesetengah syarikat ada membuat jawatan kosong tetapi benda yang paling tak boleh brain, kelayakan dia adalah hanya boleh bertutur/menulis dalam bahasa mandarin. Baru diorang nak ambil kerja ke?

What!? Kita ni duduk negara China ke sebenarnya? Kalau diorang minta kelayakan seperti SPM, Diploma, Degree dan lain-lain...Ohmedia boleh mempertimbangkan lagi. Haih, manalah netizen tak marah?


Cuba korang list kedai/syarikat mana yang nak kelayakan macam tu dekat komen. Korang ada terfikir tak kenapa diorang buat macam tu? Hmm. Ohmedia harap ada pihak cuba ambil tindakan lah dekat diorang tu. Bukan apa, kita duduk Malaysia kot, negara yang berbilang kaum.

Sumber: @AmrddnNt

+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh! Youtube






Dikuasakan oleh Blogger.