Model Kacak Warga Brazil Bantu Gelandangan Di Kuala Lumpur? Seriously!? - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Model Kacak Warga Brazil Bantu Gelandangan Di Kuala Lumpur? Seriously!?


Wah! Jarang betul kita tengok lelaki kacak membantu gelandangan kan? Biasanya lelaki kacak memang tak suka buat kerja macam ni. Kononnya jaga penampilan lah, geli lah. Cuba korang tengok lelaki warga Brazil ni. Relax je dia.

Sis tak suka tengok bila orang nak membuat kebaikan seperti bersedekah perlu nak show off dekat semua orang. Ala, faham-faham jelah siapa. Sebenarnya tak perlu pun kita nak show off, biar jelah Allah je yang tahu kita membuat kebaikan.

Betul tak gais? Menerusi satu posting di Facebook, Adam Mukhriz Mohd Muhayeddin memuatnaik beberapa gambar serta kapsyen yang boleh membuat korang terkesima weh sebab kata-kata lelaki warga Brazil tu.


Dia siap cakap, You don't have to be someone great to help people, just being a human, most importantly I want you be good to others too. Pergh! Mendalam sungguh kata-kata dia ni. Betul lah apa dia cakap tu.

Kita tak perlu pun nak menjadi seseorang yang hebat untuk membantu orang. Hanya jadi manusia. Kalau korang nak tahu lelaki warga Brazil ni adalah seorang model di Malaysia tau. Sis harap lepas ni ada ramai lagi berhati mulia untuk membantu orang yang memerlukan.

+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh Youtube



Dikuasakan oleh Blogger.