Ibu Gadis Ini Dipukau, Rupa-Rupanya Pencuri Tu... - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

Ibu Gadis Ini Dipukau, Rupa-Rupanya Pencuri Tu...


Baru-baru ni, seorang pengguna dari laman Twitter, @Mayangmahsurii berkongsi dalam satu thread untuk mencari suspek perempuan yang memukau dan mencuri gelang emas ibunya di sebuah pusat membeli belah, Palm Mall Seremban.


Dia datang kedai nasi lemak mak depan Palm Mall, berbual baik sangat dengan mak ayah aku konon nak order nasi lemak untuk esok, cerita panjang lebar cakap ayahnya polis paku satu lah, maknya pula pakar bedah dekat hospital KPJ Seremban. Dia siap bercerita dia nak kahwin, pihak lelaki dah siap-siap bagi duit hantaran kahwin dan sebagainya, nak beli gelang emas batal air sembahyang dekat Kuala Pilah konon tanya mak aku ada balik kampung ke tak since dia tanya mak aku gelang beli mana semua.

Sumber dari Twitter: @Mayangmahsurii

But ayah advice, jangan dik, sekarang ni ramai kaki tipu jangan percaya org saja-saja macam tu minta belikan emas, dia even siap cakap "takpe pakcik, TUHAN TU ADA" and last-last dia pun order macam-macam untuk esok mak pun pass lah no. phone senang nak deal. After that mak ayah dah siap-siap kemas barang niaga nak balik, that girl call my mom 10.04am cakap "makcik, nak balik singgah Palm Mall ya, ambil duit nasi lemak untuk esok ni" mak pun singgah lah Palm Mall jumpa dia dekat pintu main entrance bawah tu.

Suspek dari CCTV Palm Mall, Seremban

Since ayah tunggu dalam kereta, mak pun turun dengan anak buah jumpa perempuan tu, sambung borak deal pasal order esok, dia tengok gelang mak dia cakap dia berkenan sangat dengan gelang emas mak, nak minta tolong cleaner belikan sebab katanya cleaner tu nak ke Kuala Pilah. Oh kononnya, dia kerja kedai tudung dalam Palm Mall tingkat 2, sebab tu ajak jumpa kat situ, nak tangkap gambar gelang tu phone pula tertinggal kat kedai, so dia pujuk rayu mak (macam pukau) then dia buka gelang emas mak konon sekejap je nak tunjuk dekat acik cleaner.

Mak pun iyakan je then tunggu dia dekat 10 minit, dah tak sedap hati mak call nombor phone betina ni, dia angkat dia cakap kejap cik, saya on the way dah ni nak turun (kedai kat atas kan konon) mak pun tunggu lah lagi dan lagi. Last-last hilang lesap phone pun tak dapat call terus. Yes, dia ambil hati mak aku borak kaw-kaw pukau mak aku buka gelang emas dia last-last dia bla macam tu je tinggalkan makcik 63 tahun dekat mall bawah tu tunggu dia datang pulangkan balik haih.


Ibu Mayang Mahsuri

Aku bukan nak viralkan benda ni sebab nak gelang tu balik, yes gelang tu berapa ribu lah sangat as long as nothing happen with my mom, but what if orang lain terkena juga? Please be aware with this girl. I will make police report soon. To you, you cakap dgn ayah i "takpe pakcik, Tuhan tu ada" but now? Apa yang you buat dekat my mom? Lepas dekat dunia, tak lepas dekat akhirat. I will never ever forgive you for the sake of my mom. Blessed me having friends working at the mall, so they helps me to find this lady. Semoga Allah berkati and rahmati kamu. Thanks for reading.

Menurut warganet, suspek perempuan tu sebenarnya dah lama dah buat kerja pukau orang macam ni sejak tahun 2016 lagi. Haa, kalau korang nampak dua orang suspek macam dalam gambar bawah ni, tolonglah bagitahu sebab sis takut terkena dekat orang lain pula kan. Semoga urusan adik Mayang ni dipermudahkan. Amin, InsyaAllah.


+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh Youtube


Dikuasakan oleh Blogger.