"Apa Masalah Airline Ni?" - Raja Ilya - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

"Apa Masalah Airline Ni?" - Raja Ilya


Aduh, kenapa Raja Ilya marah sangat tu? Baru-baru ini, Raja Ilya memuatnaik sebuah gambar di Instagramnya, @rajailya mengenai ketidakpuasan terhadap sebuah syarikat penerbangan, Malindo Air.

Terlalu banyak kali bersabar....Ilya pun kerja airline gak Sblm ni ,jadi cabin crew gak Tapi Tak pernah sekali pun layan passenger mcM segelintir mereka skrg ni ,Walaupun kita baru break up tetap Senyum and kerja Dengan ikhlas . Today rasa Lebih lebih lak,email complaint pun Tak jalan ,call complain pun Tak ambik peduli ,so macam mana kami nak Sampai kan complaint ke pihak yang kena ambik tahu ? Bukan sekali kena ,banyak kali !!sampai bag2 penumpang di tinggal kan kat KLIA tanpa bagitau apa apa ,sampai kat Perth kata Airline Tak upload baggage sebab overload , so kena tunggu 1 Hari utk Terima bag . Bila naik Pesawat some of teh Cabin crew layan and sembang Dengan passenger macam musuh negara , nak hidang Makan pun macam bagi sedekah. Bila cancel ticket Dengan PNR yang sama plak baggage Tak leh nak Tukar sebab POLICY . Ayoooo policy ambik duit passenger free2 ? Macam cakap Dengan robot!!! Tak ada common sense ,Tak ada timbang rasa Bila Tanya kata company policy . Teruk sangat policy ni.. dah lama malas naik airline ni sebenarnya sebab benda2 macm ni laa... nasib baik ada option air asia & @malaysiaairlines , skrg harap2 pihak atasan nampak Kami ni.. sebab email,call Tak layan..terpaksa laaa guna cara ni. Bukan saja ILYA ,ramai lagi kat luar sana nk smapi kan semua ni .aiyoooooooo Ini luahan hati seorang passenger and ex crew pada airline ini. Harap ambik tindakan . Tolong laa.. @malindoair



Terlalu banyak kali bersabar.... Ilya pun kerja airline gak Sblm ni ,jadi cabin crew gak Tapi Tak pernah sekali pun layan passenger mcM segelintir mereka skrg ni ,Walaupun kita baru break up tetap Senyum and kerja Dengan ikhlas . Today rasa Lebih lebih lak,email complaint pun Tak jalan ,call complain pun Tak ambik peduli ,so macam mana kami nak Sampai kan complaint ke pihak yang kena ambik tahu ? Bukan sekali kena ,banyak kali !!sampai bag2 penumpang di tinggal kan kat KLIA tanpa bagitau apa apa ,sampai kat Perth kata Airline Tak upload baggage sebab overload , so kena tunggu 1 Hari utk Terima bag . Bila naik Pesawat some of teh Cabin crew layan and sembang Dengan passenger macam musuh negara , nak hidang Makan pun macam bagi sedekah. Bila cancel ticket Dengan PNR yang sama plak baggage Tak leh nak Tukar sebab POLICY . Ayoooo policy ambik duit passenger free2 ? Macam cakap Dengan robot!!! Tak ada common sense ,Tak ada timbang rasa Bila Tanya kata company policy . Teruk sangat policy ni.. dah lama malas naik airline ni sebenarnya sebab benda2 macm ni laa... nasib baik ada option air asia & @malaysiaairlines , skrg harap2 pihak atasan nampak Kami ni.. sebab email,call Tak layan..terpaksa laaa guna cara ni. Bukan saja ILYA ,ramai lagi kat luar sana nk smapi kan semua ni .aiyoooooooo Ini luahan hati seorang passenger and ex crew pada airline ini. Harap ambik tindakan . Tolong laa.. @malindoair
A post shared by Raja Ilya (@rajailya) on
Hmm...bersabarlah, Raja Ilya. Nak buat macam mana kan? Kita tak boleh nak salahkan syarikat penerbangan tu, mungkin pekerja tu yang berperangai macam tu. Harap lepas ni syarikat penerbangan Malindo Air dapat memberi servis yang lebih baik kepada passenger.

+ Baca respon pembaca Oh! Media



Oh Youtube


Dikuasakan oleh Blogger.