"My Freaking Girlfriend Yang Sanggup Bodohkan Diri Dia" - Naim Daniel - Oh! Media

OM Leaderboard Ad

"My Freaking Girlfriend Yang Sanggup Bodohkan Diri Dia" - Naim Daniel


Baru-baru ini, Naim Daniel memuatnaik beberapa keping gambarnya bersama seorang wanita di Instagram. Calm down, gais! Jangan patah hati dulu. Bukan Naim Daniel yang bertunang tetapi kakaknya. Alhamdulillah, tahniah kakak Naim!


Menurut posting tersebut, Naim meletakkan kapsyen yang sweet sempena hari pertunangan kakaknya. Sebelum ini, Naim Daniel tidak pernah menunjukkan keluarganya kepada orang ramai mahupun di social media sehinggalah netizen salah anggap terhadap dirinya bahawa beliau akan bertunang.



201019 - Semalam adalah hari paling aku behave, duduk belakang-belakang, tak cakap banyak, just sit at one corner sambil tengok majlis tunang gadis ini semalam. Yang nak ambil gambar dengan aku pun aku cakap “Yang tunangnya kakak, bukan saya.” It was her day. Sedih dia macam nak nikah pula. Bangang betul. Insyaallah kakak akan berada dalam jagaan orang yang baik. Selama dia take over tugas mama jaga aku kehulu ke hilir, make up, gosok baju, beli makan minum, call organiser, kejut bangun, masak maggi, check in flight, bawa aku keluar dari crowd, backup kalau ada netizen gila kecam, I can say that tunang dia bukan sahaja akan ambil kakak aku. Tapi girlfriend aku. My freaking girlfriend yang dulu carry aku naik bmx warna biru dekat flat sri pulau pinang masa aku kecil dulu sampai jatuh lebam kepala. My freaking girlfriend yang sanggup bodohkan diri dia demi buat aku gelak. My freaking girlfriend. Yes, semua dialah. Ini pun dia cakap merajuk sebab aku tak buat any appreciation post pasal dia. Bukan sebab apa, aku rasa family adalah aku punya final thing yang aku nak public tahu sebab diorang jelah my very last big thing yang aku nak reserve untuk aku je. Tu pasal masa haritu kes kena kecam bagai tu, orang tak tahu yang dia ni kakak aku. Tapi tak apalah. A little posting won’t hurt orang kata. Bangang ah, aku sedih. Selamat bertunang, kak.
A post shared by Naim Daniel (@naimdanielx) on
Semalam adalah hari paling aku behave, duduk belakang-belakang, tak cakap banyak, just sit at one corner sambil tengok majlis tunang gadis ini semalam. Yang nak ambil gambar dengan aku pun aku cakap “Yang tunangnya kakak, bukan saya.” It was her day. Sedih dia macam nak nikah pula. Bangang betul. Insyaallah kakak akan berada dalam jagaan orang yang baik. Selama dia take over tugas mama jaga aku kehulu ke hilir, make up, gosok baju, beli makan minum, call organiser, kejut bangun, masak maggi, check in flight, bawa aku keluar dari crowd, backup kalau ada netizen gila kecam, I can say that tunang dia bukan sahaja akan ambil kakak aku. Tapi girlfriend aku. My freaking girlfriend yang dulu carry aku naik bmx warna biru dekat flat sri pulau pinang masa aku kecil dulu sampai jatuh lebam kepala. My freaking girlfriend yang sanggup bodohkan diri dia demi buat aku gelak. My freaking girlfriend. Yes, semua dialah. Ini pun dia cakap merajuk sebab aku tak buat any appreciation post pasal dia. Bukan sebab apa, aku rasa family adalah aku punya final thing yang aku nak public tahu sebab diorang jelah my very last big thing yang aku nak reserve untuk aku je. Tu pasal masa haritu kes kena kecam bagai tu, orang tak tahu yang dia ni kakak aku. Tapi tak apalah. A little posting won’t hurt orang kata. Bangang ah, aku sedih. Selamat bertunang, kak.

+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh Youtube!



Dikuasakan oleh Blogger.