Header Ads

Artis Popular K-Pop Layan Hausboom? Permintaan Hausboom dI Korea Selatan Naik Mendadak Serta Merta


Pergh! Nampaknya syarikat minuman tempatan bumiputera, Hausboom viral lagi gais dekat Twitter. Tapi kali ni jauh sikit apabila botol air Hausboom ni semakin popular di Korea Selatan. Wow! Macam mana boleh popular ni? Kalau korang nak tahu, sebelum ini telah viral di Twitter satu gambar menunjukkan Minho yang merupakan ahli kumpulan K-Pop, Stray Kids dilihat sedang menikmati air Hausboom.

Tweet yang dinaikkan oleh pengguna Twitter, Ain (Chanknots) itu ternyata telah mengejutkan pihak Hausboom sendiri yang dilihat seperti tidak percaya. Gambar itu juga telah mengejutkan peminat K-Pop di Malaysia yang mula ingin mencari Hausboom untuk mengikut jejak langkah artis kegemaran mereka.


Permintaan air Hausboom ini bukan hanya mendapat permintaan yang tinggi di Malaysia, malahan ia turut mendapat permintaan di Korea Selatan dan mereka mula bertanya, di mana mereka boleh dapatkan minuman berkenaan.

Azri Zahier Azmi yang merupakan pemilik kepada air Hausboom ini juga ternyata begitu teruja dan menceritakan apa yang berlaku di Korea Selatan sekarang, ternyata sama seperti apa yang diimpikannya selama ini.



Ingat tak aku pernah tulis pasal “visualization”? Aku tulis, bila aku export Hausboom to Maldives, aku bayangkan Kim Kardashian, Angelina Jolie atau Brad Pitt akan minum Hausboom and caught on camera. Bila aku dah berjaya export to Korea, aku bayangkan yang akan ada artis KPOP minum Hausboom and promote the brand secara tak langsung. Alhamdulillah. Apa yang aku bayangkan menjadi realiti! Semalam our social media team dapat tahu tersebarnya gambar-gambar artis KPOP minum Hausboom untuk photoshoot diorang. Printed dalam magazines lagi. Yang powernya, awek yang notice ni (malaysian) boleh recognize Hausboom walaupun tak nampak sangat label. Warga Twitter yang nak kepastian terus melakukan siasatan dan akhirnya jumpa gambar yang lebih jelas! Hahaha. Selalunya, artis-artis ni akan cover label sebab nak protect their interest and taknak “terpromote” brand yang tak bayar diorang. Tapi ni la namanya rezeki. Maka ramailah warga Malaysia memburu dan membeli Hausboom sebab idola mereka pun dah minum Hausboom! Alhamdulillah. Allahuakhbar. Alam ini hidup in a mysterious way. Tatkala di Malaysia, dalam group yang sepatutnya menyokong produk muslim buatan Malaysia, terus-menerus mengecam dan menghina kami, Allah hantar beberapa orang kafir (non-muslim) “menyokong” kami pula. John Lemon Saranghae~
A post shared by John Lemon (@johnlemmonn) on

Bagi Ohmedia, ini merupakan satu perkembangan yang baik dan patut dibanggakan oleh semua rakyat Malaysia, apabila satu produk tempatan bumiputera ini semakin berjaya untuk menempah nama di peringkat antarabangsa. Oh ya, untuk pengetahuan korang, baru-baru ini, Ohmedia sendiri sempat untuk membuat satu video untuk segmen #OhmediaPublic dan Ohmedia telah dapatkan pandangan orang ramai tentang air Hausboom. Nak tahu bagaimana reaksi mereka, jom layan video ni!


+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh! Media Makan


Dikuasakan oleh Blogger.