Header Ads

"To Me Belajar Bahasa Takkan MengIslamkan Seseorang Itu" - Michael Ang


Sis suka betul cara Michael Ang ni sebab dia main lepas je cakap ikut pandangan dia sendiri. Korang jangan nak racist ya! Untuk pengetahuan korang, Michael dah jadi saudara Islam kita tau dan apa dia kata pasal tulisan Jawi tu adalah betul juga. Korang kena belajar tulisan Jawi bukan sampai korang kena convert to Islam pun.

Sebenarnya tulisan Jawi ni anggaplah macam korang belajar tulisan mandarin ke tamil ke sebab segelintir orang Melayu ada juga belajar tulisan lain. Relax je tak ada masalah pun? Yang korang tu menggelabah pasal tulisan Jawi tu dah kenapa ya? Sama lah macam korang belajar tulisan Korea ataupun tulisan French. Macam tu juga lah korang belajar tulisan Jawi dan membaca dalam tulisan Jawi.


To be honest, tulisan Jawi ni mudah sebenarnya sebab dia nampak unik. Kalau korang tak nak belajar tak apa, korang yang rugi tak tambah ilmu. Lagipun orang-orang dulu pun belajar tulisan Jawi. Okay je! Drama Queen lah korang ni sampai takut terconvert Islam. Eh hello, Michael Ang pun berkata kitaorang semua tak bod*h macam tu tau! Jangan jadi racist sangat, kalau korang tengok dekat duit korang pun ada tulisan jawi tau. Kalau korang tak nak, bak mai sini duit hang! Hahahahah

+ Baca respon pembaca Oh! Media.



Oh! Moto Vlog




Dikuasakan oleh Blogger.