Header Ads

"Tak Payah Sedih Atau Kesian Pada Orang Bercerai" - Wardina Safiyyah


Ramai betul tak sangka yang Fizo Omar dan Mawar Karim sudah bercerai kan? Mana taknya, diaorang dah enam tahun mendirikan rumah tangga tanpa ada sebarang kontroversi tiba-tiba berakhir sampai di situ je.

Tetapi Wardina Safiyyah pula yang rasa kagum dengan Fizo Omar dan Mawar sebab diaorang ni mampu menjalani proses itu secara mudah dan tenang. Yelah, takkan nak marah-marah pula? Hahaha. Dan Wardina berkata selama ini orang anggap penceraian tu adalah cerita negatif dan sesuatu yang teruk. Ya ke?



I remembered when Yasmin Mogahed announced her divorce. Terkejut. Siap pegang tangan terakhir - I was like wow. Can divorce be that easy, tenang2 and loving??? Wah! Macam tak percaya sebab selalu di sogok cerai ni macam teruk sangat. Cerita negatif je keluar. Padahal sahabat pun bercerai. Elok je. And yes if we can’t live with each other for whatever reasons we may go separate ways in the most honourable manner without turning it into an unnecessary bitter and ugly drama. Mungkin boleh menjadi contoh buat yang lain. And sometimes we don’t even have to be sad or feel sorry for them because divorce might be better for both of them! . . Pastu kita ni tak payah lah sebok nak tau kenapa dia bercerai. They don’t owe anyone an explanation. Let them be. . So well done to Fizo and Mawar. I loved Mawar’s responses. So composed and dignified. I know it wasn’t easy. But thank you for giving others a good example despite. Not denying some divorces are ugly and bitter because of valid reasons. Satu lagi - suka sangat tengok Abby, Norman and Memey😍 At the end of the day - anak2 membesar dengan baik... anak2 “menang”. Tapi nak off topic sat - @fadhlinasideksidek memang best btw 🀭😬😘😘 Love πŸ’• you Kak Fadh!!!!
A post shared by Wardina Safiyyah Official (@wardinasafiyyahofficial) on

Malah dia juga berkata bahawa kita tak perlulah rasa kesian atau sedih bila tengok orang yang bercerai sebab kemungkinan itu adalah jalan yang terbaik untuk mereka. Sis rasa kalau di tempat Mawar atau Fizo, sis rasa sedih sebab itu adalah kali terakhir melihat suami atau isteri kita.

Tambahan pula, Wardina juga berharap agar netizen tidak menjaga tepi kain orang untuk tahu apa punca diaorang bercerai. Dia suka melihat Norman Hakim dan Abby Abadi sebab diaorang masih berbaik sampai sekarang demi anak-anak diaorang walaupun diaorang sudah ada kehidupan masing-masing.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.



Oh! Makan

Dikuasakan oleh Blogger.