Header Ads

"Rasa Sangat Sebak Masa Bertunang Dulu" - Elfira Loy


Tak lama lagi Elfira Loy akan menjadi seorang ibu. Dulu sis tengok dia berlakon time dia kecil, comel je. Baru-baru ini, El ada upload satu gambar di majlis pertunangannya dengan suami, Muhamad Faris di Instagram. Dia meluahkan yang dia rasa terlalu sebak time tu sampai dia tak pernah nak share gambar pertunangannya.

El tak pernah share sangat gambar masa tunang because this was me during the engagement day sebak sangat, sebak sesebak sebaknya. Bersyukur dikurniakan rasa ini. Bersyukur diberikan nikmat merasai doa dikabulkan.



A post shared by 25 | 🇲🇾 | (@elfiraloy) on

Dalam posting itu, Elfira macam memberi bayangan yang pengalaman dulu mengajarnya erti sabar dan yakin dengan dugaan yang diberikan. Dia juga sempat memberikan nasihat untuk followersnya!

Pengalaman lama mengajar erti kesabaran, ketabahan dan keyakinan terhadap petunjuk Allah. Sabar itu memang indah. To whoever yang mengalami masalah terkunci dihati hingga berat untuk dibacarakan, bicarakanlah kepada Allah. Semoga Allah juga memmberikan petunjuk kepada kalian. Baju ni abang RizmanRuzaini buat suka gila, akhirnya boleh post. Harap-harap lepas ni muat balik nak pakai! Sebab haritu tak tangkap gambar banyak.

Rata-rata ramai yang memuji ketabahan Elfira menghadapi dugaan di ruangan komen. Dulu, dia pernah bertunang dengan Sufian Suhaimi tetapi tak ada jodoh kan? Nak buat macam mana.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.



Dikuasakan oleh Blogger.