Header Ads

Ini Pelan Internet Terbaik Yang Boleh Korang Dapatkan Jika Travel Ke Luar Negara!



Mesti ramai yang tak sabar nak pergi bercuti luar negara bila dah nak sampai fasa hujung tahun ni kan? Tapi ada tak korang rasa risau bila tak ada internet untuk upload segala moment korang kat Instagram, Facebook, dan segala medium sosial lain selama berada kat oversea tu?

Kalau korang adalah pengguna Celcom, jangan risau sebab dengan adanya Celcom korang tak perlu nak terlalu bergantung sangat pada Wifi sebab Celcom ada liputan 4G LTE Celcom untuk lebih daripada 100 destinasi di seluruh dunia. Luas tu ye tak? Untung jadi pengguna Celcom ni kalau korang bukan pengguna Celcom, ini masanya untuk cuba bertukar.

Setidaknya, kalau bukan untuk tujuan sosial pun mesti bila korang berada dekat overseas, nak pergi mana-mana memang akan guna internet juga paling tidak untuk guna Waze atau Google Maps kan? Kalau tak, mau nya sesat tak sampai-sampai ke destinasi yang korang nak pergi tu.

Kot-kot lah nak yang lagi senang, boleh call je Teksi je terus untuk bawa korang kalau tak ada kereta dekat sana dan tak tahu jalan. Tak payah pening-pening. Bagi kami, pelan dari Celcom ni lah yang terbaik untuk korang gunakan.

Apa bestnya guna Celcom bila travel dekat overseas?

Bagi korang yang tak tahu tu apa, biar Ohmedia jelaskan. Korang boleh nikmati bersama kawan-kawan korang yang guna liputan 4G terluas di 100 destinasi di luar negara bersama Celcom. Bukan itu sahaja, korang boleh berkongsi cerita perjalanan korang di media sosial tanpa risau sekalipun kerana korang akan sentiasa berhubung dengan internet untuk setiap masa yang korang perlu dan juga melalui panggilan dan SMS.

Seterusnya, korang juga boleh menikmati liputan 4G ini apabila korang memilih dari 4 pelan roaming yang memenuhi keperluan perjalanan yang berbeza. Betul ke mimin? Betul! Ada pelan 3-Day 3-in-1, 7-Day 3-in-1 dan juga 10-Day 3-in-1 boleh berpindah ke lebih daripada 40 buah negara yang termasuk internet, panggilan dan SMS. Selain itu, korang boleh dapat liputan terluas dengan Pass 1 Day Internet pada RM38 sehari ke lebih 160 buah negara.



Kenapa korang kena pilih pelan Celcom Passport?


Celcom mempunyai liputan 4G LTE terluas di luar negara untuk korang bercuti di 100 destinasi di luar negara dengan 146 4G LTE roaming partners. Jadi korang boleh menikmati internet kelajuan tinggi, panggilan, SMS dan banyak lagi . Pilihan adalah milik korang tau! Seterusnya, Celcom ni mempunyai pelan roaming yang berpatutan dengan pas 3-Day 3-in-1 dan 7-Day 3-in-1 ke lebih 40 buah negara. Korang boleh memilih daripada 4 pelan Celcom Passport TM yang mempunyai pakej yang sempurna untuk setiap pilihan melancong, memenuhi keperluan korang untuk membantu korang terus berhubung. Akhir sekali, korang boleh melancong ke luar negara kini bebas tanpa berasa bimbang dengan pelan Celcom Passport TM.

Pelan Celcom Passport

Daftar dengan Celcom Passport ini dan nikmati Celcom liputan 4G terluas di luar negara dengan mana-mana pelan ini.


Untuk mengetahui lebih lanjut lagi tentang pelan Roaming terbaik dari Celcom ni, boleh terus ke website Celcom sekarang!






Dikuasakan oleh Blogger.