Header Ads

Cara Dan Peluang Untuk Wakil Malaysia Ke Overwatch World Cup 2019Baru-baru ini, Malaysia berjaya melayakkan diri untuk menyertai kejohanan Overwatch World Cup 2019 yang bakal berlangsung di BlizzCon bertempat di Anaheim Convention Center, California, Amerika Syarikat. Overwatch World Cup 2019 merupakan salah satu pertandingan e-sukan terpenting untuk game online team-based shooter yang telah diadakan sejak 2016.

Jawatankuasa pasukan Malaysia Overwatch World Cup 2019 telah membuka peluang bagi pemain Overwatch tempatan untuk mewakili Malaysia ke persada antarabangsa. Untuk menyertai, korang perlu menepati kriteria berikut:

-Warganegara Malaysia
-Minimum Skill Rating (SR) 3.5k
-Mencapai rank Masters sekurang-kurangnya selama 3 musim
-Berumur 18 tahun ke atas sebelum 1 November 2019
-Hantarkan video mempamerkan kebolehan permainan Overwatch terbaik
-Bagi yang berminat, serlahkan kebolehan korang dan daftarkan diri di sini.


Hanya 12 penyertaan pemain dihantarkan kepada Blizzard untuk disahkan. Selepas itu, cuma 7 pemain disenarai pendek bagi membentuk pasukan Overwatch untuk bertanding ke Overwatch World Cup 2019 pada 1 hingga 2 November 2019.

Untuk maklumat lanjut tentang pemilihan pemain, tarikh pertandingan akan datang dan pengumuman lain, korang boleh ikuti laman Facebook dan Twitter rasmi pasukan Malaysia ke Overwatch World Cup 2019.

Sumber: My Game On

Oh! Makan

Dikuasakan oleh Blogger.