Header Ads

"Kereta Aku Proton Jer Tapi Hari-Hari Mampu Makan Udang Galah, Dari Kau Bawa BMW Makan Ikan Reject Kat Pasar"


Zarina Anjoulie ni rasanya semua orang kenal. Nak tengok kat TV macam dah lama tak nampak tapi nama ni memang popular sangat kalau pasal gosip-gosip yang tak sedap didengar banyak yang melibatkan namanya. Tapi Ohmedia bukan nak cerita pasal gosip dia tapi apa yang menariknya, baru-baru ini beliau ada memuat-naik gambar dan video berkongsi kegembiraan ketika menerima kereta baru.

Zarina memberitahu, dia lebih memilih untuk memiliki kereta jenama itu berbanding kereta mewah tetapi akhirnya tak mampu nak membayarnya.

"Yeay ... new day new car 🚗 🚗 Biar la proton je yang penting bukan no plate bukan register under nama cina mana entah ok 🤣🤣💋 beli apa yg afdal n sesuai dgn ekonomi sendiri . Tak sanggup aku nk angkot merc Tapi terkinja2 nk bayar kang Pastu makan maggi Pastu kang kena tarik🤣" - Tulisnya di Instagram.

Oleh kerana ada netizen yang memerli dirinya kerana hanya membeli sebuah kereta mampu milik, Zarina berkongsi bahawa dirinya pernah memiliki sebuah BMW pada usia 25 tahun lagi dan mengakui ianya keputusan paling teruk pernah dibuatnya.

"Sebelum kau cakap ha proton je ... let me tell u that I had my first bmw when I was 25 n guess what worse decision ever . Sebab nk cam korang la giler glam nk show off... Tapi haprak maintenance cam setan semua mahal rosak sikit Kalau takde 2k tak yah cite end up Bila jual balik value jatuh nk mati aku rugi.. utk apa ?? Semua utk kebodohan aku nk show off... I don’t need all that now . I’m happy with my life keta aku proton Tapi hari2 aku mampu makan udang galah. Dari kau bawak bmw makan ikan reject kat pasar" - tambahnya lagi.





Yeay ... new day new car 🚗 🚗 Biar la proton je yang penting bukan no plate bukan register under nama cina mana entah ok 🤣🤣💋 beli apa yg afdal n sesuai dgn ekonomi sendiri . Tak sanggup aku nk angkot merc Tapi terkinja2 nk bayar kang Pastu makan maggi Pastu kang kena tarik🤣 - - sebelum kau cakap ha proton je ... let me tell u that I had my first bmw when I was 25 n guess what worse decision ever . Sebab nk cam korang la giler glam nk show off... Tapi haprak maintenance cam setan semua mahal rosak sikit Kalau takde 2k tak yah cite end up Bila jual balik value jatuh nk mati aku rugi.. utk apa ?? Semua utk kebodohan aku nk show off... I don’t need all that now . I’m happy with my life keta aku proton Tapi hari2 aku mampu makan udang galah. Dari kau bawak bmw makan ikan reject kat pasar
A post shared by Zarina Anjoulie (@zarina_anjoulie) on



Sebenarnya betul sangatlah apa yang dikatakan Zarina tu. Apa guna berbelanja untuk nampak mewah sedangkan diri sendiri sakit nak teruskan hidup setiap bulan.

Lagipun yang netizen nak kutuk-kutuk dia apehal? Itu Proton X70 kot! Proton paling premium setskat ini. Kereta mewah pun tak boleh nak suruh ini itu dengan menggunakan suara sahaja kan? Hi Proton! Heh.

Oh! Media: Best la dah dapat Proton X70. Ni Ohmedia dah order 2 bulan lepas sampai sekarang tak dapat khabar berita lagi camne ni? Huhuhu.

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.
Powered by Blogger.