Header Ads

Ini Memang Smartphone Paling Best Pernah Kami Guna Untuk Ambil Gambar Waktu Malam

Kredit: hdelosreyes
Kalau korang rasa phone korang sekarang ni dah cukup mahal, canggih gila, dan kamera pun dah sangat cantik, cuba dulu ambil gambar pada waktu malam ketika lampu dan cahaya Bulan tidak dapat membantu. Bila tengok hasil gambar yang diambil, confirm rasa frust bila tengok gambar yang dihasilkan mesti penuh dengan noise, kabur, atau lebih teruk lagi pecah.

Situasi seperti ini telah membuatkan kamera smartphones langsung tidak menjadi pilihan untuk mengambil gambar ketika situasi kurang pencahayaan dan semua masalah tersebut hanya dapat diselesaikan dengan menggunakan Dslr selama ini.

Sehinggalah pada tahun 2018 ini wujudnya Huawei P20 Pro. Baru-baru ini banyak kami kongsikan contoh gambar ketika waktu gelap di Instagram dan memang ramai yang macam tak percaya ianya gambar yang dihasilkan melalui sebuah smartphones!



Ohmedia pun terkejut juga dengan kemampuan kamera pada Huawei P20 Pro ini mendapatkan gambar yang sangat cantik pada waktu malam dan kurang cahaya. Terima kasih untuk “Night Mode” iaitu satu fungsi tambahan pada kamera Huawei P20 Pro yang membuatkan urusan mengambil gambar pada waktu malam menjadi sangat mudah walaupun secara handheld sahaja.

Kredit: iamzhh
Kredit: Oh! Media
Kredit: Agnė Gedrimaitė
Kredit: 澍先生
Kredit: www.speed-mag.com
Kredit: www.speed-mag.com
Dari pengalaman Ohmedia sendiri, Huawei P20 Pro langsung tidak mempunyai masalah untuk menghasilkan gambar yang cukup cantik walau di lokasi yang kurang pencahayaan.

Kredit: Oh! Media
Pendek cerita, kalau korang perlukan sebuah smartphones yang berprestasi tinggi dapat menyelesaikan segala urusan harian korang dengan mudah dan dalam masa yang sama menjadi sebuah kamera terbaik yang sentiasa muat di dalam poket di bawa ke mana-mana, Huawei P20 Pro adalah smartphones yang percayalah, ianya langsung dan tidak sesekali akan mengecewakan korang.

Kredit: Leamth
Kredit: Oh! Media
Huawei P20 Pro dah mula dijual di mana-mana Huawei Store diseluruh negara. Nak lebih mudah lagi, korang boleh beli secara online di Huawei Online Store - https://consumer.huawei.com/my/

Untuk review penuh Huawei P20 Pro ini korang boleh baca review Ohmedia sebelum ini di sini.

Psst! Tahu pasal Huawei Next-Image Awards? Kalau korang dah jadi pengguna Huawei, jangan lepaskan peluang untuk sertai Huawei Next-Image Awards ni di sini. Ada 6 kategori dipertandingkan antaranya Faces, Storyboard, Timeline, dan beberapa lagi. Kalau korang memang power ambil gambar pada waktu malam yang cantik dan diambil menggunakan kamera Huawei, korang boleh submit penyertaan untuk kategori Good Night sekarang.



Powered by Blogger.