Header Ads

Tahniah! Syamsul Yusuf, Sutradara Kedua dari Malaysia Dinobatkan Sebagai Pengarah Terbaik di FFAP


Tahniah kepada pelakon dan pengarah Syamsul Yusuf kerana telah mencipta sejarah dinobatkan sebagai Pengarah Terbaik pada Festival Filem Asia Pasifik (FFAP) yang ke-57 di Phnom Penh, menerusi filem Munafik.

Pengarah yang baru sahaja menerima kehadiran cahayamata ini mengulangi sejarah yang dicipta oleh Allahyarham Yasmin Ahmad pada 7 tahun lalu, yang menyaksikan Syamsul adalah pengarah kedua dari Malaysia menjulang gelaran Pengarah Terbaik.


Pada tahun 2010, buat kali pertama rakyat Malaysia iaitu Allahyarham Yasmin Ahmad dijulang sebagai Pengarah Terbaik pada FFAP edisi yang ke-54 di Taipei menerusi filem Mualaf yang juga merupakan filem terakhirnya.

Pada tahun lalu, filem Munafik telah diangkat sebagai Filem Terbaik Nasional fi Festival Filem Malaysia (FFM) manakala Syamsul meraih trofi Pengarah Terbaik. Malah Syamsul juga pernah mencipta sejarah menjadi sutradara termuda yang memenangi trofi Pengarah Terbaik menerusi filem Evolusi KL Drift 2 pada usia 26 tahun.

2 comments:

 1. Halo,
  Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Puan Henrietta Fernando, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel untuk memohon dan mendapatkan pinjaman segera: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

  ReplyDelete
 2. Selamat siang

  ini adalah dasar dana global, kami memberikan pinjaman per pendanaan proyek tahunan 100% dengan pinjaman aman dan tidak aman yang tersedia kami dijamin dalam memberikan layanan keuangan untuk banyak klien kami dengan paket pinjaman fleksibel kami pinjaman dapat diproses dan dana ditransfer ke peminjam dalam waktu sesingkat mungkin kita beroperasi di bawah persyaratan yang jelas dan mudah dipahami dan kami menawarkan pinjaman kepada semua jenis untuk tertarik klien perusahaan perusahaan dan semua jenis organisasi bisnis, individu swasta dan investor real estate hanya menghubungi kami dengan nama di bawah Jika Anda sedang melihat bagaimana mendapatkan pinjaman hubungi kami kami dapat membantu Anda keluar EMAIL: globalfundfoundation9@gmail.com
  BBM: D8633B93

  ReplyDelete

Selain memberikan respon di portal Oh! Media ini, kami menggalakkan lebih banyak interaksi dilakukan melalui Facebook Oh! Media bersama jutaan lagi rakyat Malaysia. Pastikan anda tidak terlepas mengikuti pelbagai perkara baru di Facebook Oh! Media setiap hari.