Header Ads

Perempuan Suka Lelaki Hebat Pick-Up Line Atau Macho Direct to the Point?


Hai... Indahnya bila dua hati menjadi satu. Bila kami tonton video 30 saat (sebab ada Neelofa kat dalam) ni, terfikir juga berapa ramai lelaki sebenarnya yang dapat pikat hati perempuan idaman mereka menggunakan ayat-ayat pick-up line tangkap leleh penuh romantik ni? Memang betul-betul berlaku atau berlaku dalam TV sahaja?

Hari Raya nanti, ramai awek yang datang rumah nak beraya. Tak pun yang lelaki pergi beraya rumah awek idaman hati mereka. Tapi apa patut dibuat untuk memikat hati “crush” kita ni agaknya?

Lelaki yang pandai buat pick-up line ni biasanya memang mudah untuk memikat hati perempuan. Tapi kena ingat bukan semua perempuan suka dengan sikap lelaki yang macam tu.

Ada jenis perempuan yang suka lelaki “direct to the point”. Alaaa orang kata lelaki yang lebih “macho” dan “gentleman” la. Cakap terus suka habis cerita tak payah nak berkias- kias bagai. Perempuan jenis ini anggap lelaki yang rajin guna “pickup-line” ni jenis lelaki manis mulut dan mungkin mudah juga untuk pikat wanita lain. Haha!


Bak kata Neelofa dan lelaki misteri dalam video kat atas ni;

“Bila pintu hati dah terbuka, lebih senang untuk berkongsi”.

“Tapi hati saya terbuka untuk awak”

“Mana awak tahu?"

“Masa saya jumpa awak malam tadi”

“Bila?!”

“DALAM HATI SAYA”... Cia Cia Cia! Haha!

So korang yang perempuan tu, cuba komen sikit lelaki jenis mana satu korang lebih suka? Lelaki jenis ayat-ayat manis dengan pick-up line untuk mengorat korang atau lelaki jenis yang lebih direct to the point dan macho gitu?

Tapi apa yang penting belajar untuk berkongsi apa sahaja dengan orang lain samaada cerita gembira, sedih, atau apa sahaja sebab bila pintu hati dah terbuka, lebih senang untuk berkongsi ye tak?

Buat Video Parody Neelofa Dan Menang RM10,000!!

Kongsikan kegembiraan bersama YES. Kalau korang jenis pandai buat parodi, YES sedang anjurkan Neelofa Cheesy Video Parody Contest yang menawarkan hadiah berjumlah RM10,000. Hanya buat video parodi video kat atas tu dan upload ke Instagram.

Syarat penyertaan:

1. LIKE Facebook YES 4G dan follow Yes 4G di Instagram
2. Rakamkan video parodi (paling panjang 1 minit) berdasarkan video “Lofa Dalam Hatiku” di bawah.


3. Upload video parodi anda ke Instagram sendiri.
4. Jangan lupa letak hashtah #YesDalamHatiKu, #YesLofaYou, dan tag @YES4G
5. Kongsi video parodi korang ke Facebook sendiri.
Pastikan akaun Instagram anda public begitu juga dengan posting di Facebook pastikan ianya public untuk mudah penyertaan dikesan. Tarikh penyertaan adalah dari 5 Jun hingga 30 Jun 2017 sahaja. Dah tak ada banyak masa, so cepat tengok video kat atas tu dan buat parodi.

Penyertaan ini terbuka kepada semua rakyat Malaysia dan berusia 18 tahun ke atas serta merupakan pelanggan YES yang aktif. Nak hantar lebih daru satu penyertaan juga tak ada masalah.

Mana tahu ada rezeki bulan puasa ni hadiah bernilai RM10,000 tu menjadi milik korang.


Kongsikan kegembiraan bersama YES

Ada lagi berita hangat Yes nak kongsi dengan korang. Huddle XS 4G LTE yang baru dah keluar! Dapatkan peranti ini secara percuma dan 20GB data dengan melanggan pelan Yes Postpaid, hanya RM78/ Sebulan. Senang je. Klik di sini untuk maklumat lanjut.




No comments

Selain memberikan respon di portal Oh! Media ini, kami menggalakkan lebih banyak interaksi dilakukan melalui Facebook Oh! Media bersama jutaan lagi rakyat Malaysia. Pastikan anda tidak terlepas mengikuti pelbagai perkara baru di Facebook Oh! Media setiap hari.