Betul ke korang kawan yang baik? Lihat respon berbeza 6 situasi ini! | Oh! Media

Betul ke korang kawan yang baik? Lihat respon berbeza 6 situasi ini!


Korang jangan ingat kawan dan kawan baik tu adalah sama tau! Of cos tak sama walaupun bunyinya macam sama.

Kawan, kat mana-mana pun boleh cari, tapi kawan baik hanya hadir sekali dan kekal walaupun macam mana buruk pun perangai kita. Tapi dia sanggup stay.

Mungkin korang tak perasan, tapi cuba perhatikan perangai kawan baik korang ada tak gayanya macam si Spongebob dan Patrick ni?


Nah cuba tengok 6 situasi ni, apa respon korang? Agak-agak korang kawan biasa atau kawan baik?


1. BILA KAWAN JATUH
Kawan Biasa: Oh! Kesian awak. Mari saya tolong.
Kawan Baik: HAHAHAHAHAHA! Macam nangka busukkk weh. Tahun depan jelah aku tolong kau.


2. BILA KAWAN MINTAK MAKANAN
Kawan Biasa: Amik lah makanan ni, kita kongsi.
Kawan Baik: Nak ke? Nahhhh kaki.


3. BILA TIDUR
Kawan Biasa: Eh! Biar dia tidur lah.
Kawab Baik: Weh… air liur dia meleleh. Cepat ambik gambar, upload kat FB.


4. BILA MINTAK HUTANG
Kawan Biasa: Esok saya bayar hutang awak tadi ya.
Kawan Baik: Woi kumpul dalam buku tiga lima dulu. Hujung-hujung aku bayar.


5. BILA DALAM KELAS
Kawan Biasa: Saya pinjam pen awak ya…
Kawan Baik: Weh! Pen kau consider pen aku jugak. Bak sini aku nak guna!


6. BILA KAWAN KESUSAHAN
Kawan Biasa: Awak takpe apa-apa ke? Awak perlukan bantuan saya?
Kawan Baik: Kau kat mana bro! Siapa buat? Bagitahu aku sekarang biar aku ajarrrr. Aku pantang orang sentuh kawan aku!


Kawan baik biasa hati saling kental, tak mudah koyak. Perangai annoying tapi semangat setia kawan kaw-kaw beb. Tak kisah lah perangai korang berbeza macam langit dan bumi, tapi kalau dah katanya kawan baik, semua pun ngam.

Macam Mango & Lime ni! Sifat berbeza tapi bila digabungkan menjadi sebati terhasil hidangan yang enak tau! Pernah cuba?

Confirm tak pernah kan? Sebab hidangan istimewa kombinasi Mango & Lime ni hanya ada di Nando’s sahaja.

Kalau tak pernah, meh sini nak bagitau sebab Flavor istimewa kombinasi Mango & Lime ni hanya ada di Nando’s sahaja.


Tetiba rasa lapar pulak tengok gambar ni! Memang memukau gabungan si Mango & Lime ni. Sekarang jugak kami nak serbu Nando’s!

Baca di sini untuk maklumat lanjut.



Oh! Media

Dulunya, kami pecahkan kategori kepada beberapa jenis website. Kini, kami gabungkan semua untuk memudahkan anda. Enjoice semua artikel yang kami sediakan. Siapa sebenarnya kami? Jom baca Info penuh tentang Oh! Media.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Selain memberikan respon di portal Oh! Media ini, kami menggalakkan lebih banyak interaksi dilakukan melalui Facebook Oh! Media bersama jutaan lagi rakyat Malaysia. Pastikan anda tidak terlepas mengikuti pelbagai perkara baru di Facebook Oh! Media setiap hari.

Instagram

Dari Instagram Oh! Media