Header Ads

Pelajar Universiti Malaya ini Jana Pendapatan Hingga RM1.2 Juta Dengan Modal RM124


Jika dilihat hari ini, biarpun keadaan ekonomi semakin tidak menentu namun ruang untuk menjalankan perniagaan tetap terbuka luas. Buktinya ramai golongan muda mula mengorak langkah malah hingga mampu bergelar jutawan pada usia yang muda.

Namun, apa yang paling menarik perhatian Oh! Media untuk kongsikan adalah kejayaan wanita muda bernama Noorain yang sangat luar biasa ini. Beliau mampu mendapat pulangan keuntungan sehingga jutaan ringgit dengan hanya bermodalkan wang kurang daripada RM200. Sangat luar biasa.

BAGAIMANA SEGALANYA BERMULA?

Saya memulakan bisnes dari kosong. Saya bukan sesiapa dalam dunia online; bukan ahli perniagaan terkenal mahupun datang dari keluarga peniaga. Bisnes Norah dimulakan dengan modal dalam tangan hanya RM124 sahaja. Itupun saya pinjam dari teman rapat saya. Berbekalkan modal RM124 yang saya ada tu, saya mengeluarkan produk hair removal saya sendiri.

LALUAN GETIR BUKAN PENGHALANG

Kisahnya bermula semasa saya di tahun pertama Universiti Malaya pada tahun 2012. Dugaan demi dugaan yang saya lalui betul-betul mencabar diri ini. Saya berkonflik dengan diri sendiri dan menyebabkan saya gagal fokus dalam study. Pointer jatuh teruk. Saya tak dapat sokongan malah terus ditekan oleh orang sekeliling. Dalam masa yang sama, saya diberi lagi ujian dari Allah S.W.T iaitu PTPTN saya ditarik. Hal ini telah menyebabkan saya hilang sumber kewangan kerana saya bukanlah berasal dari keluarga yang senang dan begitu mengharapkan bantuan kewangan PTPTN untuk menyara pembelajaran saya di university. Dengan kos sara hidup yang tinggi serta harapkan duit poket memang tak cukup. Saya jadi bingung dan terasa dunia saya gelap seketika.

Saya bawa diri ke Kolej baru. Kolej yang tak siapapun kenal saya. Di sana saya cuba bina life baru dengan rakan dan persekitaran baru. Harapan saya cuma satu, saya nak pulihkan semangat saya kembali. Saya hindari dari bergaul atau berhubung dengan orang yang menyakiti semangat saya.

Keadaan kolej baru yang tiada siapapun kenal saya menyebabkan saya rasa tenang dan happy. Saya mula bergaul dengan pelajar dari luar Negara. Saya rasa keyakinan diri mula meningkat semula. Dekat kolej baru, saya rapat dengan Julia dan Crystal. Julia dari China dan Crystal dari Korea. Setiap malam diorang datang lepak bilik dan lama kelamaan bilik saya tu dah jadi macam bilik diorang sendiri. Hari-hari ada sahaja topik perbualan yang kami bualkan, dan perbualan kami lebih kepada berkongsi idea dan pendapat. Yang lucunya, Bahasa inggeris kami memang grammar out gila tapi kami happy jea komunikasi dengan grammar yang terabur tapi masing-masing faham. Kami dah macam adik-beradik.

LIHAT MASALAH SEBAGAI PELUANG

Suatu hari, dalam tahun 2013 tiba-tiba Crystal datang mengadu pada saya. Mengadu kenapa di Malaysia susah dapatkan personal care yang berasaskan organik dan natural, tak macam di Korea. Tergamam saya. Saya masih ingat lagi merah padam muka Crystal menahan marah sebab seharian cari personal care berasaskan organic tak jumpa. Dari perbualan saya dan Crystal hari tu, saya merenung sejenak. Saya terus dapat idea untuk jadikan masalah ini kepada peluang. Yes, ini peluang saya!

Akhirnya setelah puas berekspirement, saya berjaya mengeluarkan produk hair removal berasaskan organic saya sendiri secara kecil-kecilan pada usia 21 tahun! Crystal adalah pengguna setia produk saya yang saya beri secara percuma. Pujian demi pujian yang saya terima dari rakan rapat tentang keberkesanan produk saya ini membuatkan saya lebih bersemangat untuk pasarkan produk saya ini lebih meluas. Kata-kata sinis, kawan-kawan bercakap di belakang ni saya abaikan. Biasalah bukan semua orang nampak apa yang kita nampak, yang pastinya kita kena yakin apa yang kita nampak depan mata. Orang tak suka boleh jadi sebab dia tak faham. Saya bulatkan tekad untuk jual Norah dari bilik ke bilik. Saya ketepikan rasa malu, kerana saya percaya, malu tak kan bawa kita kemana. Selain itu, saya cuba dapatkan nasihat daripada rakan rapat saya tentang selok belok perniagaan. Atas bantuan teman rapat saya, saya belajar sedikit demi sedikit bagaimana untuk pasarkan produk saya dengan kos yang paling rendah iaitu melalui IG dan FB. Saya buat account Instagram dan page FB.

MULA BINA MEDIA SOSIAL FACEBOOK & INSTAGRAM

 

Saya tiada belasan mahupun ratusan ribu followers di laman sosial. IG pun tidak canggih macam sekarang dan sekadar cukup untuk paparkan produk dan terima tempahan sahaja. Tetapi saya nekad juga buat satu IG khas untuk jual produk saya. Rezeki Allah datang sekelip mata tanpa diduga, tak sampai sejam buka account IG, saya dapat seorang customer yang berminat nak beli wax saya.

Gembira bukan kepalang, sampai sekarang saya masih ingat lagi nama IG kakak tu “mommyrai”.
Customer kedua saya pula seorang pengantin baru. Kali ni nak beli Cash on delivery (COD). Saya ingat lagi saya pergi COD naik teksi ke Kuarters polis di Petaling Jaya. Penat toksah cakap lah, tapi saya gagahkan juga diri pergi sebab tak nak lepaskan customer saya walaupun seorang, kerana saya percaya itu semua peluang saya. Alhamdulillah sejak tu, customer saya makin bertambah dan saya tidak mahu menoleh ke belakang lagi. Saya nekad untuk teruskan perniagaan saya ini sebab saya percaya, produk saya ini menjadi permintaan orang ramai.

BERMULA EPISOD BERGELAR PENIAGA ONLINE


Dengan duit yang terkumpul, saya pindah ke rumah sewa. Senang untuk proses dan jalankan perniagaan di rumah. Bermula disini, Norah kian berembang. Dahulu tidak tahu ada mesin mencetak consignment, jadi memang gigih bersengkang mata tulis satu-satu order customer. Masa dulu sticker pun potong sendiri. Tak ada duit dan tak tahu kilang mana ada buat printing sticker. Tampal sticker, gunting kain, semua saya buat sendiri. Malam pula, saya siapkan order customer. Dari production, hinggalah ke packaging semua saya lakukan sendiri.


Alhamdulillah dari hebahan mulut ke mulut tentang keberkesanan produk saya, semakin hari semakin ramai customer yang membeli dan Norah kian berkembang. Sejak itu saya mula kumpul modal sedikit demi sedikit. Atas permintaan ramai terhadap Norah, saya mula mencari agent untuk pasarkan produk saya.

KINI SAYA MILIKI WISMA PERNIAGAAN DAN KILANG WAX SENDIRI

Alhamdulillah akhirnya segala penat lelah dan turun naik saya selama 3 tahun terbayar. Kini pada usia 24 tahun, saya berjaya miliki kilang dan wisma saya sendiri. Saya juga kini memiliki lebih daripada 800 orang agent sah di seluruh Malaysia, Singapura, dan Brunei yang mana lebih 70% agen saya adalah terdiri dari pelajar dan pengguna awal produk saya. Nak berjaya, satu saja saya nak pesan untuk anda di luar sana. Paling penting, kita mesti tahu apa yang kita mahu, kenapa kita mahukan perkara tu dan bagaimana cara kita nak dapatkannya. Salah tak mengapa, salah tanda orang mencuba, kena rajin takda pilihan lain, jangan berputus asa kerana hanya kita dapat mengubah nasib sendiri. Jika anda berusaha, pasti akan dapat hasilnya. Itu janji Allah.

Peniaga memang sinonim dengan nama gelaran. Saya masih ingat panggilan dengan wajah sinis di awal dulu yang menggelar saya “taukey produk”. Ye saya taukey produk dan saya dah jual lebih 100 ribu botol produk tu. Alhamdulillah.

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media.

99 comments:

  1. Terbaik sis..teruskan usaha anda!

    ReplyDelete
  2. Tahniah Norah...moga menjadi contoh dan ikutan kepada anak muda yang lain...

    ReplyDelete
  3. Anonymous01:59

    website norah.com.my kenapa ada tulis 'big cheater' ..kena hacked ker

    ReplyDelete
  4. Anonymous10:57

    Dah agak dah, mesti jual produk kecantikan. Sbb tu dengan modal kecik boleh untung besar gila2. Sama macam Vida, Aliff Syukri dan lain2.

    ReplyDelete
  5. Anonymous11:50

    SEKSYEN 13...BLH USYA NI...

    ReplyDelete
  6. Anonymous13:41

    RM124 modal boleh buat experiment dan hasilkan produk? Wow!

    ReplyDelete
  7. Anonymous16:22

    Daebak!

    ReplyDelete
  8. Anonymous09:17

    Kenapa melayu suka dgn brg2 yg tidak memberi faedah? Bodoh betul bangsa babi keturunan anjing ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous11:50

      butuh pak hang

      Delete
    2. Kesian mak kau dpt anak bodoh,bangang,buruk,miskin

      Delete
    3. Lu cerita apa nie? Lu ckp barang dia xde faedah?? Lu tau membaca x? Lu buta ke celik? Barang dia dah tembus pasaran luar negara..rakyat brunei,singapore,indon berjuta org beli barang dia..kau tu yg babi keturunan anjing...mak kau main dgn babi dan anjing lepas tu dia beranak kan kau dlm kandang babi..sebab tu bila dah besar mulut kau bau busuk taik babi

      Delete
    4. Anonymous00:22

      Mesti ko ni jnis bulu byk cm babi hutan sbb tu x guna wax hahahhaha

      Delete
  9. Anonymous12:27

    elokla..jual produk2 bodo, dibeli oleh org2 bodo...pastu jd kaya atas kebodohan..tahniah..ni je cara kebanyakn melayu bole kaya..hakikat yg xdpt disangkal lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous13:23

      Tapi ramai orang melayu yg bangga dgn orang melayu yg kaya hasil dari menipu orang melayu yang lain. Sedih dengan kenaifan orang melayu sekarang.
      Percayalah, kajian dgn kos hanya RM124 belum cukup untuk dikomersilkan.

      Delete
    2. Anonymous22:20

      MELAYU MEMANG BODOH PN...SEBAB TU SENANG KENA TIPU DENGAN PRODUK KECANTIKAN NY

      Delete
    3. BERMULA dgn modal RM124..bukannya kos keseluruhan RM124. Lain kali baca dan FAHAMKAN betul2..

      Delete
    4. Kalau produk dia bodoh xde sape yg nak beli..skrg nie org singapore,brunei,indon beli produk dia..kau x nak ckp ke org sgapore,brunei,indon bodoh?
      rezeki Allah yg bagi bukan mak bapak kau yg bagi dia jadi kaya..kau miskin, papa kedana, merempat,mtk sedekah sbab tu kau cemburu org lain kaya..melayu islam mmg kaya sebab Allah akan sentiasa menolong org islam...kau kafir lahanat sembah patung,kayu,batu,tokong sbab tu Allah x tolong kau

      Delete
    5. Aku akan foward mesej kau nie kat noorain...kau ckp dia jual produk tipu..kau ckp dia menipu org...aku akan suruh dia saman kau rm100 juta sbab kau menghina dan menfitnah dia...jumpa kat court nanti ye

      Delete
  10. kenapa website norah tak boleh akses?

    www.kickstory.net

    ReplyDelete
  11. Abaikan komen2 negatif. Sebenarnya cerita ini mmg memberi inspirasi kepada yg menjadi org berjaya.

    ReplyDelete
  12. Tahniah, Norah. Usahawan muda yang berjaya. Kisah yang angat memberi inspirasi untuk lebih berjaya. Abaikan aura2 negatif orang sekeliling.

    ReplyDelete
  13. Tahniah Naurah.Akak respect u. JadikN KOMEN yang negatiftu pembakar semangat untuk terus berjaya. Buat produk lain pulaya, sebab masih terlalu kurang produk orang islam yang , syampoo dan sabunpun kita pakai bukan org islam yang buat, yang kesuciannya diragukan.

    ReplyDelete
  14. URGENT LOAN OFFER

    Hello, Adakah anda memerlukan pinjaman daripada syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
    di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang untuk kami menawarkan pinjaman kepada semua
    kategori pencari sama ada syarikat atau untuk kegunaan kakitangan. kami menawarkan
    pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui e-mel:
    homeloan1011@gmail.com

    (1) Nama Penuh
    (2) Alamat Penuh
    (3) Negara
    (4) Umur
    (5) Pekerjaan
    (6) Beritahu nombor telefon
    (7) Seks:
    (8) Jumlah Pinjaman yang diperlukan:
    (9) Tempoh Pinjaman

    Email kami di: homeloan1011@gmail.com

    ReplyDelete
  15. KAMI MENAWARKAN SEMUA JENIS PINJAMAN KEWANGAN HUBUNGI KAMI SEKARANG

    Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman penghantaran ke yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: qmank011@gmail.com

    BORANG PERMOHONAN PINJAMAN
    1) Nama Penuh:
    2) Jenis Kelamin:
    3) Jumlah Pinjaman Diperlukan :.
    4) Tempoh Pinjaman:
    5) Negara:
    6) Alamat Rumah:
    7) Nombor Telefon:
    8) Pendapatan Bulanan:
    9) Pekerjaan:
    ) Yang adakah anda di sini tentang kami.

    Selamat sejahtera.

    ReplyDelete
  16. Hai semua,

    Saya adalah seorang pinjaman pemberi pinjaman swasta, boleh dipercayai, pemberi pinjaman yang boleh dipercayai; Saya memberi pinjaman kepada perniagaan dan individu pada kadar faedah yang rendah dan berpatutan 2%. Jika anda telah ditolak bank atau institusi kewangan untuk satu lagi sebab untuk pinjaman. Adakah anda sedang mencari pinjaman perniagaan, pinjaman peribadi, pinjaman rumah, pinjaman kereta, pinjaman pelajar, hutang penyatuan pinjaman, pinjaman tanpa cagaran dan modal teroka? Anda di tempat yang betul untuk penyelesaian pinjaman anda Jika anda berminat dalam tawaran pinjaman, sila hubungi kami melalui e-mel (divineloanfirm622@gmail.com)
    salam,

    Ilahi.

    ReplyDelete
  17. Hello,
    Saya Nurliana Novi saya ingin berkongsi kerja-kerja yang baik dari Allah dalam hidup saya kepada bangsaku yang mencari pinjaman di Asia dan bahagian-bahagian lain perkataan, kerana ekonomi tidak baik di beberapa negara.
     Saya kini tinggal di jakarta di Indonesia. Saya adalah seorang janda dengan empat kanak-kanak dan saya telah terperangkap dalam keadaan kewangan yang pada bulan Julai 2016 dan saya perlu membiayai semula dan membayar bil-bil saya
    Saya adalah mangsa penipuan pemberi pinjaman 4 kredit, saya hilang begitu banyak wang kerana saya mendapatkan pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya ditahan oleh rakyat hutang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan kawan-kawan saya yang saya terangkan keadaan saya dan kemudian memperkenalkan saya kepada syarikat pinjaman yang ELINA JOHNSON LOAN FIRM reliabl.
    Bagi orang-orang yang mencari pinjaman? Jadi, anda perlu berhati-hati kerana banyak syarikat-syarikat pinjaman penipuan internet di sini, tetapi mereka masih amat nyata dalam syarikat-syarikat pinjaman palsu.
     Saya mendapat pinjaman saya dari ELINA JOHNSON LOAN FIRM Rp500,000,000 dengan mudah dalam tempoh 24 jam yang saya digunakan, jadi saya memutuskan untuk berkongsi kerja yang baik dari Allah melalui ELINA JOHNSON LOAN FIRM dalam kehidupan keluarga saya. Saya meminta nasihat anda jika anda memerlukan pinjaman anda sila hubungi ELINA JOHNSON LOAN FIRM. menghubungi mereka melalui e-mel:. (Elinajohnson22@gmail.com)
    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya di (nurliananovi96@gmail.com) jika anda mendapati sukar atau mahu prosedur untuk mendapatkan pinjaman.

    ReplyDelete
  18. SELESAI TUNAI PENYELENGGARAAN PENYELESAIAN TUNAI TUNAI.
    Pinjaman hartanah, pinjaman syarikat, pembiayaan sebenar, tawaran pinjaman peribadi dan perniagaan, tawaran kami adalah pantas dan mudah, datang kepada kami hari ini supaya kami dapat menamatkan semua masalah kewangan anda sekali dan untuk semua.
    Kami memberi semua jenis pinjaman, Kerajaan, swasta dan syarikat. Kadar pinjaman kami ialah 2%. Untuk pertanyaan lanjut hubungi kami di alamat E-mel syarikat melalui surecashlending@gmail.com

    ReplyDelete
  19. (VICK MARALOAN COMPANY FIRM)
     
    Halo saya Puan, vick mara, pemberi pinjaman yang sah dan boleh dipercayai kepada pinjaman
    Dalam terma dan syarat yang jelas dan boleh difahami pada kadar faedah 2%. Dari
    USD $ 12,000 hingga $ 8,000,000, euro dan pound sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
    Pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil. jika awak
    Perlukan loana2
       Anda perlu buat adalah untuk anda menghubungi saya secara langsung
    Dalam: (vickmara3@gmail.com)
    Tuhan merahmati kamu.
    Yang ikhlas,
    Puan: vick mara
    E-mel: (vickmara3@gmail.com)

    Nota: Semua jawapan perlu dihantar ke: (vickmara3@gmail.com)

    ReplyDelete
  20. Halo,
     Saya Puan Elina Johnson, ELINA JOHNSON LOAN FIRM, di sini datang pinjaman asli yang akan mengubah hidup anda menjadi yang lebih baik, sebuah syarikat pinjaman pinjaman, Diberikan dan Berlesen untuk menawarkan pinjaman kepada individu, syarikat swasta dan orang yang memerlukan bantuan kewangan Dalam tahap keuntungan yang rendah sebanyak 2%.

    Saya Puan Elina Johnson, akan memberikan yang terbaik kepada penghormatan kami kepada semua pemohon yang sah. Anda tidak akan kecewa dengan saya dalam urusan perniagaan ini kerana syarikat itu akan memastikan pinjaman anda sampai kepada anda, ia tidak akan berakhir di sana, kami mempunyai pasukan expatrate yang memahami undang-undang melabur, mereka akan membantu anda, Memberi anda petua yang akan menguruskan pelaburan anda yang anda melabur pinjaman anda, jadi anda tidak akan bangkrut lagi dalam hidup anda dan tawaran hebat ini datang dengan pinjaman anda, Hubungi kami hari ini melalui e-mel elinajohnson22@gmail.com

    Perkhidmatan kami termasuk yang berikut:

    * Pinjaman peribadi
    * Pinjaman Bercagar
    * Pinjaman tidak berpagar
    * Hasil pinjaman
    * Latihan Pinjaman
    * Pinjaman ikrar pinjaman
    * Pembayaran pinjaman
    * Pinjaman pelajar
    * Pinjaman Komersial
    * Pinjaman Auto
    * Resolusi Pinjaman
    * Pembangunan Pinjaman
    * Pinjaman pinjaman Jabatan
    * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman pendidikan
    * Pelantikan patah

    Sila isi borang permohonan pinjaman di bawah dan kembalikan kepada kami untuk memberi kami lebih baik melalui e-mel:
    Elinajohnson22@gmail.com


    DATA PEMOHON

    1) Nama Penuh:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negeri:
    5) Jantina:
    6) Status Perkahwinan:
    7) Pekerjaan:
    8) Nombor Telefon:
    9) Kedudukan semasa di tempat kerja:
    10) Pendapatan bulanan:
    11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
    12) Tempoh Pinjaman:
    13) Tujuan Pinjaman:
    14) Agama:
    15) Pernahkah anda memohon sebelum:
    16) Tarikh lahir:
    Terima kasih,
    Puan Elina Johnson (elinajohnson22@gmail.com)

    ReplyDelete
  21. Halo adalah anda dalam keadaan kewangan ??? Dan anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan, bayar hutang anda atau ubat-ubatan anda ?? Jika ya sila berhubung dengan Puan Stella Rene Ketua Pegawai Eksekutif Puan Stella Rene Firma Firma firma beliau adalah selamat, selamat dan dipercayai pada masa yang sama kerana itu adalah firma di mana saya hanya membayar pinjaman sebanyak 120,000,00 dan ia berjaya dan sebenarnya saya Impian datang melalui hari ini jadi saya mahu menggunakan media ini untuk memaklumkan sesiapa sahaja yang memerlukan pinjaman untuk berhubung dengan e-mel di bawah ini {mrsstellareneloanfirm1@gmail.com}

    Diuji dan amanah.

    Flip Oliveira

    ReplyDelete
  22. Halo,
    Nama saya Marcia Retnawati dari Batan Miroto kota Semarang di Indonesia, saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi nasihat kepada semua orang agar berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, sehingga banyak peminjam pinjaman di sini adalah semua penipu dan mereka hanya di sini untuk menipu anda Wang anda, saya memohon pinjaman kira-kira 100 juta dari seorang wanita di Malaysia dan saya kehilangan kira-kira 6 juta tanpa mengambil pinjaman, mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, saya membayar hampir 6 juta lagi saya tidak mendapat pinjaman,

    Allah adalah kemuliaan, saya bertemu seorang sahabat yang baru saja memohon pinjaman, dan dia mendapat pinjaman tanpa tekanan apa pun, jadi dia memperkenalkan saya kepada Puan Alicia Radu, dan saya memohon 500 juta, saya rasa ini adalah jenaka dan Penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada menjadi miskin.

    Jadi saya nasihat semua orang di sini yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Alicia Radu, melalui e-mel: aliciaradu260@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: Marciaretnawati450@gmail.com

    Sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga Allah terus memberkati kita semua dan memberikan kita hidup dan kemakmuran

    ReplyDelete
  23. Halo,
    Aku Mrs. Maureen Kurt, kreditor pinjaman swasta, apakah Anda secara finansial sedang jatuh? Mencari pinjaman untuk menumbuhkan bisnis Anda, melunasi tagihan dan hutang Anda, pernahkah Anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Saya memberikan pinjaman kepada lokal dan internasional untuk semua pihak yang membutuhkan pinjaman dan dapat membayar kembali dengan tingkat bunga rendah sebesar 2%. Saya terdaftar dan disetujui oleh Kerajaan Inggris untuk mengendalikan institusi keuangan di seluruh dunia. Saya memberikan pinjaman melalui transfer rekening atau cek bank dan tidak memerlukan banyak dokumen.
    Anda dapat menghubungi kami via Email: (maureenkurtfinancialservice@gmail.com). Datanglah kepada kita dan kita akan memperbaiki hidupmu.

    ReplyDelete
  24. Hello
     Setiap orang yang melihat ini di seluruh dunia, terdapat banyak penipu di laman web ini, saya mempunyai berita gembira untuk berkongsi. Sila sertai saya untuk berbahagia dan berterima kasih kepada syarikat pemberi pinjaman. Saya baru mendapat pinjaman daripada ELINA JOHNSON LOAN FIRM yang sah.
     Ini adalah bagaimana saya mendapat kenalan mereka. Saya melihat kesaksian Puan Nuliana Novi dari Indonesia dalam forum ini mengenai bagaimana dia mendapat pinjaman daripada mereka dan dia memberi mereka e-mel kepada semua orang "elinajohnson22@gmail.com" jadi saya segera menghantar e-mel kepada mereka dan mereka menjawab e-mel saya dengan jujur, Pada mulanya saya sangat takut kerana saya telah kehilangan wang saya begitu bodoh sebelum ini. Tetapi, saya terkejut bahawa kurang dari 3 jam selepas itu, pinjaman sebanyak RP 700,000,000, saya terpakai untuk benar-benar dipindahkan ke akaun saya.

    Seluruh prosesnya adalah mudah. Dan pinjaman mendesak pada kadar 2% saya mendapat cepat Tidak ada bayaran. Tiada penjamin diperlukan daripada saya. Sehingga sekarang, saya masih sukar untuk mempercayai bahawa ia adalah benar. Saya fikir saya bermimpi apabila saya mendapat perhatian dari bank saya. Sekarang hatiku penuh dengan sukacita. Saran saya adalah mudah untuk semua orang mencari dorongan tulus untuk mendapatkan bilangan pinjaman yang sah untuk memulakan perniagaan atau membiayai projek untuk menghantar e-mel kepada mereka sekarang dan anda akan terkejut bagaimana saya terkejut. Saya ingin mengucapkan terima kasih terutama kepada Nuliana novi untuk menyediakan hubungan mereka di forum ini.

     Dan jika anda memanggil mereka dan mendapatkan pinjaman dari mereka dan itu bukan semuanya, mereka mempunyai tempoh ekspatri yang juga memberi nasihat kewangan tentang bagaimana anda pergi untuk melabur pinjaman anda untuk memastikan anda tidak pernah lagi miskin dalam hidup anda dan perkhidmatan ini Adalah percuma, sila menyebarkan berita baik supaya orang lain juga boleh mendapat manfaat. Terima kasih, e-mel mereka lagi ^elinajohnson22@gmail.com
    ^, Nama saya Wahyuni ​​Elvin Hubungi saya, di sini adalah e-mel saya wahyunielvin@gmail.com
     Nota: semua penipu meminta yuran pendaftaran, berhati-hati, segala-galanya adalah penipuan. Semoga Tuhan memberkati kalian semua
    Terima kasih

    ReplyDelete
  25. Adakah anda dalam hutang? Adakah anda perlu mengumpul wang untuk kos penjagaan kesihatan atau membayar
    Hutang atau dalam keadaan pecahan kewangan?
    ERIC HOFFMANN LOAN FIRM
    Adalah di sini untuk membantu anda
    1: Pinjaman perniagaan
    2: Pinjaman sekolah
    3: Penyatuan Hutang
    4: bayaran sewa rumah
    5: konsilasi kematian
    ETC,
    Hubungi Kami Hari Ini:




    Erickhoffmannloan@outlook.com.

    THANKS

    ReplyDelete
  26. Halo,
    Nama saya ialah Siti Aminah dari Indonesia, saya cadangkan semua orang di sini harus berhati-hati, kerana terdapat banyak peminjam pinjaman palsu di internet, tetapi mereka masih yang sebenar dalam syarikat pinjaman palsu. Saya telah ditipu oleh 4 peminjam pinjaman yang berbeza, saya kehilangan banyak wang kerana saya sedang mencari pinjaman dari syarikat mereka. Saya hampir mati dalam proses kerana saya telah ditangkap oleh orang kerana berada dalam hutang.

    Saya hampir berputus asa sehingga saya meminta nasihat seorang kawan yang memperkenalkan saya kepada peminjam pinjaman asal dan syarikat yang sangat handal iaitu Ibu Alicia Radu yang mendapat pinjaman saya 800 juta rupiah Indonesia dalam Kurang dari 24 jam Tanpa tekanan dan Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Saya sangat terkejut apabila memeriksa akaun bank saya dan mendapati jumlah pinjaman yang saya minta telah dipindahkan ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan atau kekecewaan jadi saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan dari Ibu Alicia Radu

    Saya mahu anda mempercayai Ibu Alicia Radu dengan sepenuh hati kerana dia sangat membantu dalam hidup saya dan kehidupan kewangan saya. Anda harus menganggap diri anda sangat bertuah kerana mempunyai peluang untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman, hubungi ibu Alicia Radu melalui e-mel: (aliciaradu260@gmail.com)
    Anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: (sitiaminah6749@gmail.com) jika anda memerlukan sebarang maklumat mengenai bagaimana saya mendapat pinjaman saya dari Ibu Alicia Radu, anda sangat bebas untuk menghubungi saya dan saya dengan senang hati akan menjawab anda kerana anda juga boleh membantu Yang lain selepas anda menerima pinjaman anda.

    ReplyDelete
  27. Halo semua,
    Nama saya Alya Ryo dari Jakarta di Indonesia, saya ingin memberi nasihat kepada semua orang untuk berhati-hati dalam mendapatkan pinjaman di sini, saya memohon pinjaman sekitar 300 juta dari seorang wanita di negara-negara bersatu dan saya kehilangan sekitar 20 juta tanpa Saya mendapat pinjaman, mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, dan saya dibayar tetapi masih saya tidak mendapat pinjaman, mereka merujuk saya kira-kira 2 kali kepada dua wanita yang berbeza di ibu negara Sepanyol, saya harap saya akan bertemu dengan orang yang betul, tetapi Saya tidak dan saya kehilangan perniagaan saya dalam proses.
    Nasib baik untuk saya, seorang kawan yang baru saja memohon pinjaman, dan mendapat pinjaman tanpa apa-apa tekanan, memperkenalkan saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif PINJAMAN AMANAH, Puan Ivana Luka dan saya memohon 500 juta, saya fikir ia adalah penipuan seperti biasa, Tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam, 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana perniagaan saya dihidupkan semula dan saya diselamatkan daripada menjadi miskin.
    Jadi saya nasihat sesiapa yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Ivana Luka melalui e-mel: ivanaluka04@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda mempunyai keraguan atau memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: alyaryo10@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Saya Christian Carlos, Pemberi Pinjaman Swasta yang anda perlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan atau membayar bil anda dan kewangan korporat untuk hartanah dan apa-apa jenis pembiayaan perniagaan. Saya juga menawarkan Pinjaman kepada individu, Firma dan badan korporat pada kadar faedah 3%. Saya memberi pinjaman kepada orang-orang yang berminat yang berminat untuk pinjaman jika menghubungi e-mel ini: christianfinance11@gmail.com

    ReplyDelete
  29. Halo semua,

    Adakah anda memerlukan pinjaman kadar faedah pinjaman 24 jam cepat dan boleh dipercayai sebanyak 2% hari ini. GREG FISHER LOAN adalah salah satu yang terbaik di dunia dan syarikat pinjaman ini menyediakan semua jenis pinjaman.
    Untuk maklumat lanjut, sila hubungi kami melalui e-mel: gregfisherloans@gmail.com
    Kami membayar semua jenis pinjaman, seperti:
    * Pembaikan rumah
    * Pencen Pinjaman
    * Pinjaman Auto
    * Pinjaman Penyatuan Hutang
    * Talian kredit
    * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman peribadi
    * Pinjaman antarabangsa.

    Sila tulis semula jika anda ingin maklumat lanjut melalui hubungan kami di bawah
    EMAIL: gregfisherloans@gmail.com

    ReplyDelete
  30. Halo,
    Nama saya Wulan Sari, saya menjadi mangsa penipuan di tangan peminjam palsu. Saya telah kehilangan sekitar $ 45,000.00 kerana saya memerlukan modal besar $ 200,000.00. Saya hampir mati, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. Perniagaan saya telah musnah dan dalam proses saya kehilangan anak saya. Saya tidak tahan lagi berlaku ini. Pada bulan Januari 2017, seorang lelaki Tuhan memperkenalkan saya kepada pemberi pinjaman yang baik, Puan Loana George, yang pada akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman dari sebuah syarikat yang baik, dan dia memperkenalkan saya kepada CEO JAMINAN JAMINAN JAMINAN, dan saya memohon $ 150,000.00 juta, saya fikir Ia adalah jenaka dan penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada menjadi miskin
    Jadi saya nasihat semua orang di sini yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Loana George melalui e-mel: loanageorge11@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: sariwulan3600@gmail.com

    Sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita hidup dan kemakmuran

    ReplyDelete
  31. Hari yang baik,
    Namaku Marcu Dorlca, saya berasal dari bahasa Rumania. Saya ingin memberi kesaksian tentang pemberi pinjaman yang baik yang menunjukkan kepada saya terang setelah dia dikenali oleh dua kreditur internasional yang berbeda di Internet, semuanya berjanji untuk memberi saya pinjaman setelah mereka membuat saya membayar banyak pajak dan mereka tidak memberi saya apa-apa dan Tidak memiliki hasil positif. Saya telah kehilangan uang hasil jerih payah saya dan itu adalah total (3.000 euro). Suatu hari saya browsing internet terlihat bingung dan frustrasi, maka saya menemukan sebuah kesaksian dari seorang Wanita yang juga scammed dan akhirnya terikat dengan kredit yang sah dan dapat diandalkan Nyonya Alicia Radu (aliciaradu260@gmail.com) di mana dia akhirnya mengambil Pinjaman, jadi saya memutuskan untuk menghubungi perusahaan pinjaman yang sama dan kemudian saya menceritakan kisah saya tentang bagaimana saya dirampok dari dua kreditor berbeda yang tidak lebih dari sekadar memberi saya rasa sakit. Saya jelaskan kepada mereka melalui email. Mereka menyuruh saya berhenti menangis karena saya akan mengambil pinjaman saya dari perusahaan mereka dan juga membuat pilihan yang tepat dengan menghubungi mereka. Saya telah menyelesaikan formulir pinjaman dan saya telah melakukan semua yang telah saya minta dan saya mendapat pinjaman sebesar (25.000,00 euro) oleh perusahaan hebat ini. Disini saya senang dengan keluarga saya hari ini karena ibu Alicia Radu telah memberi saya pinjaman, jadi saya bersumpah pada diri sendiri bahwa saya akan terus bersaksi di internet tentang bagaimana saya menerima pinjaman saya. Saya pikir orang lain juga bersaksi dan kreditor sama. Apakah Anda memerlukan pinjaman darurat? Mohon dan cepat hubungi ibu melalui e-mail: (aliciaradu260@gmail.com)
    Anda masih bisa menghubungi saya jika Anda memerlukan informasi lebih lanjut melalui email: (marcudorlca750@gmail.com)

    ReplyDelete
  32. Kami adalah organisasi mapan untuk membantu orang-orang yang membutuhkan
    Bantuan, seperti bantuan keuangan. Jadi jika Anda memiliki masalah keuangan atau memiliki tekanan keuangan atau Anda memerlukan dana
    Mulailah bisnis Anda sendiri, atau Anda memerlukan pinjaman untuk melunasi hutang atau membayar
    Penagihan, memulai bisnis yang bagus, atau Anda merasa sulit,
    Dapatkan pinjaman dari bank lokal, kami menawarkan bunga 2%, cepat cepat tanpa membuang waktu menghubungi kami melalui e-mail.
    Jessicawilliamsloanfirm@gmail.com


    INFORMASI BORROWERS S

    Nama lengkap: __________________________________________
    Negara: _____________________________________________
    Alamat rumah: _______________________________________
    Tanggal lahir: _________________________________________
    Seks: _________________________________________________
    Pekerjaan: ___________________________________________
    Pendapatan bulanan _______________________________________
    Status pernikahan: ________________________________________
    Nomor telepon yang valid: __________________________________
    Jumlah yang Dibutuhkan: ______________________________________
    Durasi _______________________________________________

    Salam
    Ibu Jessica

    ReplyDelete
  33. Hello Sir / Madam, Adakah anda memerlukan pinjaman?

    Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: (larryellisonfinance@gmail.com) Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin dari mana-mana jumlah dan ke mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Broker barang dan Badan Korporat) pada kadar faedah hebat kami 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut hantar balasan kepada alamat E-mel berikut: {larryellisonfinance@gmail.com}

    Berikut adalah beberapa bidang yang boleh kami bantu

    * Kewangan
    * Meminjam Pajakan
    * Pinjaman Perniagaan
    * Pinjaman pelaburan
    * Pinjaman Auto
    * Penyatuan Hutang
    * Talian kredit
    * Gadai janji kedua
    * Penebusan Kredit
    * Pinjaman peribadi
    * Pinjaman Kereta
    * Gadai janji
    * Pinjaman Pembiayaan Semula
    * Pinjaman pelajar
    * Pinjaman pembinaan

    Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan pinjaman asli semata-mata E-mel: larryellisonfinance@gmail.com

    Isi borang permohonan.

    1) nama penuh:
    2) Negara:
    3) Jumlah Diperlukan:
    4) Tempoh pinjaman:
    5) Nombor telefon:

    Terima kasih,

    ReplyDelete
  34. Halo,
    Nama saya Regina, dan saya telah menjadi korban penipuan di tangan pemberi pinjaman palsu, saya kehilangan sampai Rp3.000.000, dan akibatnya, saya hampir meninggal. Bisnisku hancur, dan aku tidak punya tempat untuk pergi. Sampai saya bertemu dengan seorang wanita yang sangat baik bernama Ibu MARIA HEINZE, yang memberi saya pinjaman yang bagus, dan saya segera mengembalikan semua uang yang saya hilang. Anda juga bisa mendapatkan pinjaman yang bagus dan aman seperti yang saya lakukan. Yang harus Anda lakukan adalah menghubungi wanita ini melalui email ini: mariaheinze@marquezfinanceltd.com Saya yakin Anda akan menemukan pertolongan seperti yang saya lakukan. Anda juga dapat menghubungi saya untuk informasi lebih lanjut melalui email ini: reginatrevor50@gmail.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  35. Kami adalah perusahaan yang terdaftar, meminjamkan uang kepada mereka yang membutuhkan bantuan keuangan segera, dan mereka yang telah ditolak mendapat kredit dari bank karena rendahnya skor kredit, pinjaman usaha, Pinjaman Pendidikan, pinjaman mobil, pinjaman rumah, pinjaman Perusahaan (dll), atau untuk membayar hutang atau tagihan buruk mereka, atau siapa yang telah scammed oleh pemberi pinjaman sebelum uang palsu? Selamat, Anda berada di tempat yang tepat, Perusahaan Pinjaman Nyata yang dapat diandalkan untuk memberikan pinjaman dengan tingkat bunga sangat rendah sebesar 2% telah mengakhiri semua masalah keuangan Anda untuk sekali dan selamanya, untuk informasi lebih lanjut dan pertanyaan hubungi kami. Melalui email perusahaan kami: kellywoodloanfirm@gmail.com
    Terima kasih
    Terima kasih dan Tuhan memberkati
    Nyonya kelly
    KELLYWOODLOANFIRMLTD
    Kellywoodloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Adakah anda mencari dana untuk melunaskan kredit dan hutang? Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

    ** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
    ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
    ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
    ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
    ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

    Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

    * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

    Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

    E-mel: michelledouglas899@gmail.com

    ReplyDelete
  37. Adakah anda mencari dana untuk melunaskan kredit dan hutang? Adakah anda mendapati diri anda dalam sedikit masalah dengan bil yang tidak dibayar dan tidak tahu cara ke mana atau ke mana hendak pergi? Bagaimana dengan mencari firma Konsolidasi Hutang yang boleh dipercayai yang boleh membantu anda mengurangkan ansuran bulanan supaya anda mempunyai pilihan bayaran balik yang berpatutan serta ruang untuk bernafas ketika sampai akhir bulan dan bil perlu dibayar?

    ** Adakah anda dipaksa secara kewangan?
    ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
    ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
    ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
    ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

    Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

    * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

    Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

    E-mel: michelledouglas899@gmail.com

    ReplyDelete
  38. Halo semua,
    Nama saya Alya Ryo dari Jakarta di Indonesia, saya menjadi mangsa penipuan di tangan peminjam palsu, saya memohon pinjaman sekitar 300 juta dari seorang wanita di negara-negara bersatu dan saya kehilangan sekitar 20 juta tanpa mendapat pinjaman , Mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, dan saya dibayar tetapi masih saya tidak mendapat pinjaman, mereka merujuk saya kira-kira 2 kali kepada dua wanita yang berbeza di ibu negara Sepanyol, saya harap saya akan bertemu dengan orang yang betul, tetapi saya tidak Dan saya kehilangan perniagaan saya dalam proses tersebut.
    Nasib baik untuk saya, seorang kawan yang baru saja memohon pinjaman, dan mendapat pinjaman tanpa apa-apa tekanan, memperkenalkan saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif PINJAMAN AMANAH, Puan Ivana Luka dan saya memohon 500 juta, saya fikir ia adalah penipuan seperti biasa, Tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang dari 24 jam, 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana perniagaan saya pulih semula
    Jadi saya nasihat sesiapa yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Ivana Luka melalui e-mel: ivanaluka04@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda mempunyai keraguan atau memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: alyaryo10@gmail.com

    ReplyDelete
  39. Halo,

    ARLENE WILLIAMS FINANCE FIRM hari ini menawarkan pinjaman apapun untuk memenuhi kendala keuangan Anda, terlepas dari situasi Anda mulai dari 5.000 USD. Pada 100 juta USD dengan tarif terjangkau 2%, Asuransi gratis, kredit macet diterima. Jumlah pinjaman bisa dinegosiasikan, layanan keandalan yang kami tawarkan. Aplikasi yang disunat hanya melalui (Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com) atau whatsapp +19513957929 Kesuksesan semua.

    FORMULIR DATA PEMOHON

      Nama lengkap:
    Negara:
      Alamat:
    Nama Perusahaan :
    Nomor ponsel:
    Pendudukan:
    Nama perusahaan yang Anda pinjam dari:
    Jangka waktu pinjaman:
    Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
      Pendapatan bulanan:
      Tujuan Pinjaman:
    Nama situs web yang Anda temukan posnya:
    Saat ini posisi di tempat kerja:


    Salam Hormat!

    Mr Williams

    ReplyDelete
  40. Perlu pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di e-mel: (oparagerrard@gmail.com)

    ReplyDelete
  41. Perlu pinjaman segera untuk membayar hutang anda? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk memulakan perniagaan baru? Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi? Kami menawarkan semua jenis pinjaman pada kadar faedah sebanyak 2%. Hubungi kami hari ini di e-mel: (oparagerrard@gmail.com)

    ReplyDelete
  42. Halo, kami adalah PERKHIDMATAN KEWANGAN HARTFORD, pemberi pinjaman peribadi yang memberikan anda peluang masa hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau adakah anda memerlukan pinjaman untuk meningkatkan perniagaan anda? Anda telah ditolak oleh bank dan institusi kewangan lain? Adakah anda memerlukan pinjaman penyatuan atau gadai janji? Mencari lebih banyak lagi kerana kita berada di sini untuk membuat semua masalah kewangan anda menjadi sesuatu yang lalu. Kami memberi pinjaman kepada individu yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 1.5%. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan kepada anda bahawa kami boleh dipercayai dan memberi waris dan bersedia menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (hartfordfinancialservice@gmail.com)

    ReplyDelete
  43. Halo,
    Nama saya Wulan Sari, saya menjadi mangsa penipuan di tangan peminjam palsu. Saya telah kehilangan kira-kira RM45000.00 kerana saya memerlukan modal besar sebanyak RM200,000.00. Saya hampir mati, saya tidak mempunyai tempat untuk pergi. Perniagaan saya telah musnah dan dalam proses saya kehilangan anak saya. Saya tidak tahan lagi berlaku ini. Pada Januari 2017, seorang lelaki Tuhan memperkenalkan saya kepada pemberi pinjaman yang baik, Puan Loana George, yang pada akhirnya membantu saya mendapatkan pinjaman dari sebuah syarikat yang baik, dan dia memperkenalkan saya kepada CEO JAMINAN JAMINAN JAMINAN, dan saya memohon RM150,000i memikirkannya Adalah satu jenaka dan penipuan, tetapi saya mendapat pinjaman saya kurang dari 24 jam hanya 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana saya diselamatkan daripada menjadi miskin
    Jadi saya nasihat semua orang di sini yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Loana George melalui e-mel: loanageorge11@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: sariwulan3600@gmail.com

    Sekali lagi terima kasih semua untuk membaca kesaksian saya, dan semoga Allah terus memberkati kita semua dan memberi kita kehidupan yang panjang dan kemakmuran

    ReplyDelete
  44. Adakah anda memerlukan Kewangan?
    Adakah anda sedang mencari Kewangan?
    Adakah anda sedang mencari wang untuk membesarkan perniagaan anda?
    Kami membantu individu dan syarikat mendapatkan pinjaman untuk perniagaan
    Memperluaskan dan menubuhkan perniagaan baru antara jumlah yang ada. Dapatkan pinjaman dengan kadar faedah yang berpatutan sebanyak 3%, Adakah anda memerlukan wang tunai / pinjaman ini untuk perniagaan dan untuk menghapuskan bil anda? Kemudian hantar e-mel kepada kami untuk maklumat lanjut hubungi kami sekarang melalui Email: maxcreditfinance@googlemail.com

    ReplyDelete
  45. Halo,
    Adakah anda sedang mencari Kewangan / Pemberi Pinjaman yang sah dan dipercayai? Adakah anda memerlukan pinjaman? Adakah anda memerlukan bantuan kewangan segera? Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membersihkan hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda?
    Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan kadar faedah 2% kepada orang, syarikat dan masyarakat dalam terma dan Syarat yang jelas dan difahami.
    Kami menyalurkan apa-apa jumlah pinjaman kepada mana-mana destinasi jadi Hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman segera hari ini.

    E-mel kami: (Henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  46. Perhatian pemirsa ..

    Halo nama saya Evg. Mark Raiber, pemberi pinjaman pinjaman pribadi, dari E.M.R INVESTASI KREDIT. Kami menawarkan pinjaman sebesar 2% per tahun, apakah Anda memerlukan bantuan keuangan? Apakah kamu butuh kredit untuk investasi ?? Apakah kamu butuh pinjaman untuk bisnis ?? Apakah kamu butuh pinjaman untuk konstruksi ?? Email Evg. Mark Raiber melalui Email: (markraiberloanfirm@outlook.com) untuk informasi lebih lanjut.

    Kami menawarkan semua jenis kredit

    * Pinjaman Bisnis.
    * Pinjaman Konstruksi.
    Pinjaman Konsolidasi Konsolidasian.
    Pinjaman montase.
    * Pinjaman mahasiswa
    * Pinjaman rumah
    * Pinjaman Investasi.

    Kami menawarkan semua jenis kredit, anda diharapkan untuk menghubungi manajemen perusahaan via email untuk informasi lebih lanjut segera .. contact Evg. Mark Raiber melalui email (markraiberloanfirm@outlook.com)

    Terima kasih

    ReplyDelete
  47. Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk melunasi hutang Anda atau apakah Anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki bisnis Anda? Apakah Anda memerlukan pinjaman konsolidasi atau hipotek? Sudahkah anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Cari tidak lebih karena kita di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu !! Kami meminjamkan kepada perusahaan, entitas swasta dan individu dengan bunga rendah dan harga terjangkau 2%. Anda bisa menghubungi kami melalui e-mail via: (lorrainefaye243@gmail.com)

    APLIKASI DATA

    1) nama ...........................
    2) Negara .......................
    3) Alamat ......................
    4) Jenis Kelamin ........................
    5) status perkawinan .............
    6) Bekerja ................
    7) Nomor Telepon ...........
    8) posisi di tempat kerja .....
    9) penghasilan bulanan ....................
    10) total pinjaman .........
    11) durasi pinjaman .....
    12) Tujuan pinjaman ..................
    13) Tanggal lahir ........................

            Terima kasih.

    ReplyDelete
  48. ADAKAH ANDA PERLU PINJAMAN?
    Maaf atas ketidaknyamanan anda, tetapi saya tidak boleh hanya tenang tentang kerja yang baik Encik chris Benjamin lakukan untuk saya, saya meminta pinjaman tahun lepas dan saya ditipu, tahun ini saya menghubungi Encik. Chris Benjamin dan hari ini saya mendapat pinjaman saya dan saya hidup bahagia dan kaya, adakah anda memerlukan pinjaman atau adakah anda mempunyai kawan yang sedang mencari pinjaman? Hubungi Tn. Chris Benjamino: pinjaman Pinjaman Musim Panas PLC .. Untuk pinjaman cepat Anda boleh memohon melalui Email ini: summerfinanceplc@gmail.com

    ReplyDelete
  49. ADAKAH ANDA PERLU PINJAMAN?
    Maaf atas ketidaknyamanan anda, tetapi saya tidak boleh hanya tenang tentang kerja yang baik Encik chris Benjamin lakukan untuk saya, saya meminta pinjaman tahun lepas dan saya ditipu, tahun ini saya menghubungi Encik. Chris Benjamin dan hari ini saya mendapat pinjaman saya dan saya hidup bahagia dan kaya, adakah anda memerlukan pinjaman atau adakah anda mempunyai kawan yang sedang mencari pinjaman? Hubungi Tn. Chris Benjamino: pinjaman Pinjaman Musim Panas PLC .. Untuk pinjaman cepat Anda boleh memohon melalui Email ini: summerfinanceplc@gmail.com

    ReplyDelete
  50. Adakah anda telah dinafikan pinjaman dari bank
    Atau ada beberapa institusi kewangan menolak permintaan anda untuk satu atau lebih sebab ?.

    KAMI MENAWARKAN SEMUA JENIS PINJAMAN DARI DARI:
    - Pinjaman perniagaan,
    - Pinjaman modal,
    - Pinjaman hartanah,
    - Pinjaman peribadi,
    - Pinjaman pelajar,
    - Pinjaman ladang
    Dan lebih banyak lagi untuk melabur dengan pelabur yang baik ... Kami menawarkan pinjaman
    Kepada syarikat dan individu dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%. Anda berada di sebelah kanan
    Tempat untuk mendapatkan pinjaman anda.

    Hubungi kami hari ini dan dapatkan masalah kewangan anda diselesaikan!

    E-mel: margaretpedroloancompany@gmail.com

    Dapatkan masalah kewangan anda diselesaikan di sini ...

    ReplyDelete
  51. Halo,
    Ini adalah untuk memberitahu orang ramai bahawa Puan Henrietta Fernando, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan kepada sesiapa yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% untuk individu, syarikat dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini untuk memohon dan mendapatkan Pinjaman segera. E-mel Kami: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  52. Halo semua,
    Nama saya Alya Ryo dari Jakarta di Indonesia, saya menjadi mangsa penipuan di tangan peminjam palsu, saya memohon pinjaman sekitar 300 juta dari seorang wanita di negara-negara bersatu dan saya kehilangan sekitar 20 juta tanpa mendapat pinjaman , Mereka bertanya lagi dan sekali lagi untuk kos, dan saya dibayar tetapi masih saya tidak mendapat pinjaman, mereka merujuk saya kira-kira 2 kali kepada dua wanita yang berbeza di ibu negara Sepanyol, saya harap saya akan bertemu dengan orang yang betul, tetapi saya tidak Dan saya kehilangan perniagaan saya dalam proses tersebut.
    Nasib baik untuk saya, seorang kawan yang baru saja memohon pinjaman, dan mendapat pinjaman tanpa apa-apa tekanan, memperkenalkan saya kepada Ketua Pegawai Eksekutif PINJAMAN AMANAH, Puan Ivana Luka dan saya memohon 500 juta, saya fikir ia adalah penipuan seperti biasa, Tetapi saya mendapat pinjaman saya dalam masa kurang dari 24 jam, 2% tanpa cagaran. Saya sangat gembira kerana perniagaan saya pulih semula
    Jadi saya nasihat sesiapa yang memerlukan pinjaman untuk dihubungi
    Puan Ivana Luka melalui e-mel: ivanaluka04@gmail.com

    Anda masih boleh menghubungi saya jika anda mempunyai keraguan atau memerlukan maklumat lanjut melalui e-mel: alyaryo10@gmail.com

    ReplyDelete
  53. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Mrs.ESTHER ADAM, pemberi pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua orang yang memerlukan apa-apa bantuan kewangan, Kami menawarkan semua jenis pinjaman dengan cepat dan mudah, pinjaman peribadi, pinjaman kereta, pinjaman rumah, Pinjaman pelajar, pinjaman komersil, pinjaman pelaburan, penyatuan hutang dan banyak lagi.Adakah anda ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Lihatlah lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda, Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, Syarikat dan syarikat dalam cara yang jelas dan mudah difahami, terma dan syarat, Tiada cek kredit diperlukan, dijamin 100%. Hubungi kami hari ini dan anda akan senang melakukannya kerana kami berada di sini untuk menyelesaikan semua masalah kewangan anda.
    Hantarkan e-mel kepada kami: (estheradamloanfirm@gmail.com) untuk memohon.

    ReplyDelete
  54. * Adakah anda dipaksa secara kewangan?
    ** Adakah anda mencari dana untuk membayar kredit dan hutang?
    ** Adakah anda mencari pembiayaan untuk menubuhkan perniagaan anda sendiri?
    ** Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan untuk pelbagai tujuan?
    ** Adakah anda mencari pinjaman untuk melaksanakan projek besar?

    Kami menawarkan jenis pinjaman berikut

    * Pinjaman Penyatuan Hutang * Pinjaman Perniagaan * Pinjaman Peribadi * Pinjaman Rumah * Kewangan Kereta * Pinjaman Komersil * Pinjaman Pelaburan * Penyatuan Hutang * Perancangan Perniagaan * Kewangan Pembangunan Komersial * Harta Tanah Gadai Janji * Pinjaman Kredit Buruk * Pinjaman komersial * Pinjaman modal kerja * Pinjaman pembinaan * Pinjaman kereta, * Pinjaman Hotel * Pinjaman pelajar

    Kami memberi pinjaman dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2% dan tempoh pinjaman 1 hingga 30 tahun untuk membayar balik pinjaman (selamat dan tidak bercagar). Jangan simpan masalah kewangan anda kepada diri sendiri agar anda tidak menjadi tuan hutang atau tekanan kewangan, sebab itu anda harus menghubungi kami dengan cepat untuk menyelesaikan masalah kewangan anda. Ia akan menjadi sukacita yang hebat kepada kami apabila anda stabil secara kewangan.

    E-mel: michelledouglas899@gmail.com

    ReplyDelete
  55. Hai,

    Perkenalkan aku Anggi dari Prelo. Prelo adalah marketplace jual-beli barang berkualitas yang berbasis di Bandung.

    Melalui email ini, aku ingin menginformasikan bahwa Prelo sedang mengadakan Blog Competition berhadiah total 25 Juta Rupiah. Ini merupakan Prelo Blog Competition yang kedua. Prelo Blog Competition Vol.2 ini sudah dimulai sejak 19 Juli 2017 dan akan berlangsung hingga 20 Agustus 2017.

    Aku bermaksud mengajak Kaka untuk mengikuti Prelo Blog Competition Vol.2 ini. Kaka cukup membuat tulisan di blog pribadi mengenai review aplikasi Prelo dengan Tema: My Lovelist On Prelo! Jika sudah, jangan lupa untuk submit URL artikel yang telah dibuat ke www.prelo.co.id/blog-competition :)

    ReplyDelete
  56. Halo,

      Apakah Anda seorang pria bisnis atau wanita? Apakah Anda mengalami tekanan keuangan atau membutuhkan dana untuk memulai bisnis Anda sendiri? Apakah Anda memerlukan pinjaman untuk melunasi hutang Anda atau membayar tagihan Anda? Apakah Anda memiliki nilai kredit rendah dan kesulitan memperoleh pinjaman dari bank lokal dan lembaga keuangan lainnya? Saya ingin memberi tahu Anda apa yang Anda tawarkan pinjaman dengan bunga rendah 2%, jika Anda tertarik untuk mendapatkan pinjaman dari kami, mohon isi aplikasi pinjaman; HUBUNGI kami melalui email: tanyamarkloanfirm01@gmail.com
    PREFIX {MR., MRS., MS., DR., Dll}

    1) ................... FULL NAME
    2) ................ NEGARA
    3) OCCUPATION .............
    4) status perkawinan ......... ...
    5) ............... .... phonenumber
    6) PENGHASILAN BULANAN ............ ....
    7) ..................... ALAMAT
    8) ............. TUJUAN PINJAMAN
    9) ................ LOAN JUMLAH
    10) LOAN DURATION: ..........

    HUBUNGI kami melalui email: tanyamarkloanfirm01@gmail.com
    Saya menunggu tanggapan Anda untuk melanjutkan permohonan pinjaman Anda.

    ReplyDelete
  57. Saya sangat berterima kasih kepada Ibu Iskandar karena telah memberi saya pinjaman sebesar Rp700.000.000,00 saya telah berhutang selama bertahun-tahun sehingga saya mencari pinjaman dengan nilai kredit nol dan saya telah ke banyak rumah keuangan untuk mendapatkan bantuan namun semuanya Menolak saya karena rasio hutang saya yang tinggi dan sejarah kredit yang rendah yang saya cari di internet dan tidak pernah menyerah saya membaca dan belajar tentang ISKANDAR LESTARI KREDIT PERSATUAN di salah satu blog saya menghubungi Mrs Iskandar Lestari konsultan kredit via email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com} dengan keyakinan bahwa pinjaman saya diberikan pada AWAL 2017 dan berharap datang lagi, kemudian saya menyadari bahwa tidak semua perusahaan pinjaman di blog benar-benar palsu karena semua hutang finansial saya telah diselesaikan, sekarang saya memiliki perusahaan yang sangat besar Dan usaha bisnis yang patut ditiru, saya tidak dapat mempertahankan ini untuk diri saya jadi saya harus memulai dengan membagikan kesaksian perubahan hidup ini yang bisa Anda hubungi Ibu Iskandar.
    Via email: {iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com} atau melalui dia
    BBM INVITE: {D8980E0B}

    ReplyDelete
  58. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI KASAR
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com
    W

    ReplyDelete
  59. Halo,

    ARLENE WILLIAMS FINANCE FIRM hari ini menawarkan pinjaman untuk memenuhi kendala keuangan Anda, terlepas dari situasi Anda yang dimulai pada 5.000 USD. Pada 100 juta USD dengan tarif terjangkau 2%, asuransi gratis, kredit macet diterima. Jumlah pinjaman bisa dinegosiasikan, layanan keandalan yang kami tawarkan. Aplikasi disunat hanya melalui (Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com) .

    FORMULIR DATA PEMOHON

    Nama lengkap:
    Negara:
    Alamat:
    Nama Perusahaan :
    Nomor telepon:
    Pendudukan:
    Nama perusahaan yang anda pinjam dari:
    Jangka waktu pinjaman:
    Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
    Pendapatan bulanan:
    Tujuan Pinjaman:
    Nama situs web tempat Anda menemukan pos tersebut:
    Posisi saat ini di tempat kerja:

    Salam pembuka!

    Mr Williams

    ReplyDelete
  60. BERITA BAIK BERITA BAIK BERITA BAIK !!!

    Halo semua, saya Fatma dari Indonesia. Saya menyarankan Anda semua di sini tidak mengajukan permohonan pinjaman di perusahaan atau pemberi pinjaman di situs ini, sebagian besar perusahaan di sini adalah palsu, pembohong dan penipuan, dan juga beberapa kesaksian di sini adalah palsu, mereka adalah orang yang sama yang melakukan . Karena itu, hati-hati jangan sampai jadi mangsa rekanan dari Indonesia. Saya ditipu empat kali sekitar Rp 200.000.000 untuk biaya registrasi, biaya transfer, biaya pajak dan biaya asuransi, setelah pembayaran ini saya tidak mendapatkan pinjaman saya, tapi mereka meminta saya untuk membayar lagi dan lagi. Ini akan menarik minat anda untuk Ketahuilah bahwa ada undang-undang hukum keuangan atau peraturan biaya ini untuk mendapatkan pinjaman dari pemberi pinjaman atau undang-undang perusahaan. Dia bersyukur bahwa saya kemudian menerima pinjaman cepat sebesar $ 100.000 dari perusahaan yang teman saya mengenalkan saya. Perusahaan pinjaman yang sebenarnya dan terpercaya (THERESA LOAN COMPANY). Mereka sekarang menjadi perusahaan terbesar di AS, Eropa dan seluruh Asia. Misi dan komitmen kepada Anda Theresa Loan Company didedikasikan untuk memfasilitasi impian dan membantu kita semua yang telah scammed dan curang dalam proses mendapatkan pinjaman segera, memberi Anda layanan kelas dunia. Perusahaan Pinjaman Theresa atau agen pinjaman tahu bagaimana rasanya berada di posisi Anda dan mereka berusaha keras untuk tidak melupakan perasaan itu. Mereka akan mendapatkan kepercayaan Anda dengan mengkomunikasikan kepada Anda informasi yang perlu Anda ketahui, kapan Anda perlu mengetahui dan berhak menawarkan pinjaman (bisnis atau pinjaman pribadi) dan layanan keuangan.

    Saya sangat senang membantu negara saya mendapatkan pinjaman dari penipuan dan segera, email saya adalah (feyzilfatma@gmail.com) atau (martinimarais1986@gmail.com)

    Hubungi saya atau (theresaloancompany@gmail.com) untuk informasi lebih lanjut, saya siap membantu. Tuhan memberkati kalian semua.

    Harap Catatan: Tidak ada biaya pendaftaran, tidak ada biaya, tidak ada pajak, tidak ada asuransi. Tuhan memberkati kita semua.

    ReplyDelete
  61. Salam sejahtera!
    Nama saya Dewi Rumapea, saya berasal dari kota SEMARANG, Indonesia. Saya ingin menggunakan medium ini untuk memaklumkan semua dalam kumpulan ini mencari pinjaman yang sangat berhati-hati kerana ada penipuan di mana-mana. Beberapa bulan yang lalu, saya secara kewangan turun dan saya memutuskan untuk mendapatkan pinjaman dari Man di Malaysia dan saya tertipu oleh pemberi pinjaman palsu di Malaysia. Saya hampir kehilangan harapan sehingga seorang kawan saya merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat dipercayai dan tulen yang dipanggil Puan Glory, seorang pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan saya pinjaman sebanyak Rp500,000,000 tanpa tekanan, pada kadar faedah 2% yang merupakan kadar yang berpatutan untuk saya.

    Selepas memindahkan kredit saya ke akaun bank saya, saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah saya memohon, telah dipindahkan terus ke akaun saya, oleh Ibu Glory, tanpa berlengah-lengah. Jadi saya berjanji kepada ibu Glory bahawa saya akan berkongsi berita baik agar orang ramai mendapat pinjaman mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi Puan Glory melalui email: gloryloanfirm@gmail.com

    Saya menggunakan masa ini untuk memaklumkan kepada anda semua bahawa anda boleh menghubungi saya melalui e-mel saya: dewiputeri9@gmail.com atau anda boleh menghubungi Nur Izzatul Azira Ismail, dari Malaysia yang memperkenalkan saya dan memberitahu saya mengenai Puan Glory, Dia juga mendapat pinjaman dari Puan Glory, Anda juga boleh menghubunginya melalui e-mel: utariwirmayaty@gmail.com Kini, semua yang saya lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun bulanan.

    Nota: Tiada yuran insurans, yuran pendaftaran atau yuran pemindahan.

    Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada Allah SWT kerana menggunakan Ibu Glory untuk mengubah kisah kewangan saya dan kini saya seorang pemilik perniagaan saya yang bangga, semoga Allah terus memberkati Puan Glory dan terus menggunakannya untuk membantu kita semua dalam kesulitan kewangan

    ReplyDelete
  62. Apakah Anda memerlukan Pinjaman 100%? Saya dapat melayani kebutuhan finansial Anda dengan sedikit masalah pengembalian, karena itulah kami mendanai Anda hanya 2%. Apapun situasi Anda, wiraswasta, pensiun, memiliki peringkat kredit yang bagus, kami dapat membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 sampai 30 tahun. Hubungi kami di: comfortfrankloanfirm@gmail.com



    Anda mencari pinjaman jangka panjang atau jangka pendek

    1 Nama Lengkap: ............................
    2 Alamat Kontak: .......................

    3.Country: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
    6. Durasi Pinjaman: ...................
    7. Nomor Telepon Langsung: .................

    Banyak cinta,

    Comfortfrankloanfirm@gmail.com


    L
    Nyonya: nyaman

    ReplyDelete
  63. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI KASAR
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com
    W

    ReplyDelete
  64. Anda boleh diluluskan untuk pinjaman hari ini!

    Pinjaman mudah dan pantas dengan kadar faedah yang berpatutan rendah kini sedang berjalan di sini untuk membantu anda apabila anda memerlukannya.
    Puan Ibrahim Maisara Lenders adalah syarikat Benar Benar yang berdedikasi untuk menyediakan penyelesaian kewangan pasukan profesional dan berkelayakan kami yang boleh memenuhi semua jenis keadaan kewangan. Sama ada anda membeli atau membina rumah baru, melabur dalam perniagaan, hartanah pelaburan, Menjalankan Projek, membiayai semula atau menyatukan pinjaman sedia ada anda, atau membeli kereta baru dan banyak lagi, kami dapat membantu anda mendapatkan tawaran yang terbaik.
    24 jam sehari, walaupun hujung minggu dan hari cuti - proses dalam talian automatik kami memberikan anda akses mudah kepada penyelesaian kewangan jangka pendek dan jangka panjang. Apabila anda memerlukan bantuan Puan Ibrahim Maisara Lender yang sangat terlatih ejen perkhidmatan pelanggan, hubungi kami. Ejen kami berdiri tujuh hari seminggu untuk membantu anda. Untuk mendapatkan wang yang anda perlukan apabila anda memerlukannya, kami menawarkan pelbagai pinjaman dan pembiayaan dalam pelbagai kaedah pembiayaan kepada pelanggan. Kami menawarkan pinjaman dalam Dollar ($), IDR (Rupiah), MYR (Rm), dll Dan mana-mana mata wang lain di dunia.
    Kami mahu setiap pelanggan berpuas hati dengan perkhidmatan kami, dan kami sentiasa meneruskan ke hadapan dengan teknologi baru untuk menjadikan matlamat ini menjadi kenyataan.Kami faham bahawa pelanggan kami mahukan penyelesaian positif dan perkhidmatan yang luar biasa apabila memilih pinjaman untuk meningkatkan kehidupan pelanggan kami Dan membantu mereka menyelesaikan masalah wang mereka. Jangan ragu untuk menghubungi kami hari ini Melalui:
    Http://ibrahimmaisaralenders.wordpress.com/
    E-mel: Ibrahimmaisaralenders@gmail.com
    BBM MENAWARKAN: D8CFF0A7

    ReplyDelete
  65. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Encik Opara Gerard, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, firma dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (oparagerrard@gmail.com)

    ReplyDelete
  66. Halo,
    Ini adalah untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa Encik Opara Gerard, pemberi pinjaman pinjaman swasta telah membuka peluang kewangan untuk semua yang memerlukan sebarang bantuan kewangan. Kami memberi pinjaman pada kadar faedah 2% kepada individu, firma dan syarikat di bawah terma dan syarat yang jelas dan difahami. Hubungi kami hari ini melalui e-mel di: (oparagerrard@gmail.com)

    ReplyDelete
  67. Halo,
    Ini untuk memberi tahu masyarakat bahwa Mr. Raymond Million, pemberi pinjaman pinjaman pribadi yang memiliki reputasi bagus, telah membuka peluang keuangan bagi semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan. Apakah Anda memerlukan pinjaman segera untuk menghapus hutang Anda atau Anda memerlukan pinjaman modal untuk memperbaiki bisnis Anda? Pernahkah Anda ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Hanya karena, kita di sini untuk semua masalah keuangan Anda. Kami memberikan bunga sebesar 2% kepada publik, perusahaan dan masyarakat secara jelas dan mudah dipahami, syarat dan ketentuan ini. Tidak diperlukan pemeriksaan kredit, 100% dijamin.
    Email kami di: (raymondmillionloanfirm@gmail.com)

    ReplyDelete
  68. (MERIT HOPE LOAN COMPANY)
     
    Halo saya Puan, harapan, pemberi pinjaman yang sah dan dapat diandalkan kepada pinjaman
    Dalam terma dan syarat yang jelas dan boleh difahami pada kadar faedah 2%. Dari
    USD $ 12,000 hingga $ 8,000,000, RM 20,000 RM 100,0000 sahaja. Saya memberi pinjaman perniagaan,
    Pinjaman peribadi, pinjaman pelajar, pinjaman kereta dan pinjaman untuk membayar bil. jika awak
    Perlukan loana2
       Anda perlu lakukan adalah untuk anda menghubungi saya secara langsung
    Dalam: (merithope6@gmail.com)
    Tuhan merahmati kamu.
    Yang ikhlas,
    Puan: Harapan Harapan
    E-mel: (merithope6@gmail.com)

    Nota: Semua jawapan perlu dihantar ke: (merithope6@gmail.com)

    ReplyDelete
  69. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI TUNAI
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  70. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI TUNAI
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  71. HARI BAIK KANAK-KANAK MY MALISIA

    TESTIMONI PADA BAGAIMANA saya MENYAMBUNGKAN PINJAMAN UNTUK MEMBELI RUMAH DARIPADA SYARIKAT PINJAMAN YANG TERSEBUT DAN BANYAK YANG DISEBABKAN JOSE LUIS LOAN SYARIKAT. Saya SANGAT MENJALANKAN HARI INI DAN ALLAH ALLAH.
    ,
    Nama saya Ali Sawwa Saya berasal dari bandar sabah
    Di malysia Saya telah berkahwin, saya telah mencari syarikat pinjaman tulen selama 5 bulan yang lalu, untuk membeli sebuah rumah
    Semua yang saya dapat adalah sekumpulan penipuan yang membuat saya mempercayai mereka dan pada akhirnya
    Pada hari itu, mereka mengambil wang saya tanpa memberi apa-apa balasan, semuanya
    Harapan saya hilang, saya keliru dan kecewa, saya tidak pernah mahu mempunyai apa-apa kaitan dengan syarikat pinjaman di internet, jadi saya pergi untuk meminjam wang dari
    Kawan, saya beritahu dia semua yang berlaku dan dia berkata dia boleh membantu saya, itu
    Dia tahu syarikat pinjaman yang boleh membantu saya dengan apa-apa jumlah pinjaman
    Diperlukan oleh saya dengan kadar bunga yang sangat rendah sebesar 2%, dia baru saja mendapat
    Pinjaman daripada mereka, dia mengarahkan saya bagaimana untuk memohon pinjaman, saya lakukan
    Sama seperti dia memberitahu saya, saya memohon dengan mereka di Email: (joseluisloans@gmail.com) saya tidak pernah percaya tetapi saya cuba dan saya
    Kejutan besar saya mendapat pinjaman dalam masa 24 jam, saya tidak percaya,
    Saya gembira dan kaya lagi dan saya berterima kasih kepada Tuhan bahawa pinjaman itu
    Syarikat-syarikat seperti ini masih wujud semasa penipuan ini di seluruh tempat,
    Sila saya nasihatkan semua orang di luar sana yang memerlukan pinjaman untuk pergi
    (Joseluisloans@gmail.com) mereka tidak akan gagal, dan
    Hidup anda akan berubah seperti yang dilakukan oleh saya.Beliau hubungi syarikat pinjaman JOSE LUIS hari ini dan dapatkan pinjaman anda daripada mereka, Tuhan memberkati syarikat pinjaman JOSE LUIS untuk tawaran pinjaman tulen mereka.
    Pastikan anda menghubungi JOSE LUIS Pinjaman untuk pinjaman anda kerana saya mendapat pinjaman saya berjaya dari syarikat ini tanpa tekanan.
    //////////////////

    ReplyDelete
  72. Apakah Anda memerlukan pinjaman yang mendesak dan kredibel? Jika Anda tidak stabil secara finansial dan memerlukan peningkatan dalam aspek keuangan kehidupan Anda, maka hubungi kami hari ini untuk mendapatkan pinjaman gratis yang cepat, efektif dan bebas stres karena kami menawarkan pembiayaan kepada orang-orang yang berpikiran serius, perusahaan dengan tingkat bunga 2% yang tak terkalahkan. Dan perusahaan menjamin transfer uang yang aman. Jika Anda memerlukan pembiayaan, cukup email melalui: patriiciaberthaloancompany1@gmail.com atau kunjungi situs resmi kami melalui: http://berthaloancompany.com dan Anda akan senang melakukannya.

    ENTER YOUR LOAN APPLICATION DETAIL DI BAWAH INI:
    BORROWER'S DATAS
     1) Nama Lengkap: ......................................................
     2) Negara: .........................................................
     3) alamat negara: .........................................................
     4) Negara Bagian: ............................................................
     5) Jenis Kelamin: ...............................................................
     6) Status Perkawinan: .............................................
     7) Pekerjaan: ...................................................
     8) Nomor telepon / telepon: ................................................
     9) posisi di tempat kerja: ...................................................
     10) Pendapatan bulanan: .............................................
     11) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: .................................
     12) Jangka waktu pinjaman / durasi: ................................................
     13) Tujuan Pinjaman: ..........................................
     14) Agama: ......................................................
     15) Sudah pernah anda melamar: ...................................................
     16) Mata uang pilihan: ...................................................

     Salam hangat,
    Nyonya Patricia Bertha

    ReplyDelete
  73. jangan mengajukan pinjaman adalah situs, saya bodoh oleh banyak pemberi pinjaman palsu di situs ini, nama saya Lisa Teddy, korban penipuan di tangan kreditur palsu saya telah kehilangan sekitar Rm 55,000.00 karena saya butuh modal besar Rm 970.000 untuk membayar utang saya dan memulai bisnis lagi. i hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi bisnis saya hancur, dan dalam proses saya kehilangan anak saya. Aku tidak tahan ini terjadi lagi pada bulan Juli 2016, saya bertemu dengan seorang teman yang memperkenalkan saya ke ibu yang baik, tegas Ny Aasimaha Adila Pinjaman dari kerajaan saudi, yang akhirnya membantu saya mengamankan pinjaman pada perusahaan pada tingkat 1% a ibu yang baik saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih, dan mungkin allah terus memberkati Anda. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menyarankan sesama Indonesia, bahwa ada banyak scammers luar sana, jadi jika Anda membutuhkan pinjaman, dan ingin mengamankan pinjaman cepat, cukup sign in dengan Mrs Aasimaha adila melalui email: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com). Anda juga dapat menghubungi saya melalui email ini: (teddyliza2020@gmail.com). jika Anda memiliki keraguan, silakan dia adalah satu-satunya yang handal dan terpercaya di asia, silakan Anda perlu tahu bahwa pemberi pinjaman palsu akan meminta Anda untuk membayar (biaya seperti pendaftaran, biaya pemindahan, biaya pajak, biaya asuransi dan administrasi biaya, mereka juga meminta ATM pin kartu silakan becareful.) yang saudi perusahaan ibu kerajaan tidak dikenakan biaya apapun, perusahaan muslim yang jujur ​​membantu orang di daerah saya sekarang adalah ((aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com))terima kasih untuk membaca dan good luck insya allah
    PIN BBM # (D8DA4EA9) Ikuti kami di instagram @
    Aasimahaadilaahmed.loanfirm
    Whatapp us @ +16315685535

    ReplyDelete
  74. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI TUNAI
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  75. Kami adalah organisasi yang ditubuhkan untuk membantu orang yang memerlukan
    Bantuan seperti bantuan kewangan. Jadi, jika anda melalui kewangan
    Masalah, jika anda mempunyai masalah kewangan dan anda memerlukan dana
    Memulakan perniagaan anda sendiri atau anda memerlukan pinjaman untuk membayar hutang atau membayar
    Bil, mulakan perniagaan yang bagus atau anda merasa sukar
    Dapatkan pinjaman modal dari bank tempatan, hubungi kami hari ini melalui e-mel
    Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

     "Jadi, jangan biarkan peluang ini berlalu,
    Anda dinasihatkan untuk melengkapkan dan mengembalikan butiran di bawah ..

    Nama awak: ______________________
    Alamat anda: ____________________
    Negara awak: ____________________
    Tugas anda: __________________
    Jumlah pinjaman yang diperlukan: ______________
    Jangka masa pinjaman: ____________________
    Pendapatan bulanan: __________________
    Nombor telefon: ________________
    Adakah anda memohon pinjaman sebelum: ________________
    Jika anda telah memfailkan pinjaman terdahulu, di mana anda dilayan dengan jujur? ...

    Bertindak cepat dan keluar dari tekanan, kekacauan, dan cabaran kewangan
    Hubungi FIRM PINJAMAN REBECCA WILLIAMS hari ini melalui e-mel:
    Rebeccawilliamsloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  76. jangan mengajukan pinjaman adalah situs, saya bodoh oleh banyak pemberi pinjaman palsu di situs ini, nama saya Lisa Teddy, korban penipuan di tangan kreditur palsu saya telah kehilangan sekitar Rm 55,000.00 karena saya butuh modal besar Rm 970.000 untuk membayar utang saya dan memulai bisnis lagi. i hampir mati, saya tidak punya tempat untuk pergi bisnis saya hancur, dan dalam proses saya kehilangan anak saya. Aku tidak tahan ini terjadi lagi pada bulan Juli 2016, saya bertemu dengan seorang teman yang memperkenalkan saya ke ibu yang baik, tegas Ny Aasimaha Adila Pinjaman dari kerajaan saudi, yang akhirnya membantu saya mengamankan pinjaman pada perusahaan pada tingkat 1% a ibu yang baik saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih, dan mungkin allah terus memberkati Anda. Saya juga ingin menggunakan kesempatan ini untuk menyarankan sesama Indonesia, bahwa ada banyak scammers luar sana, jadi jika Anda membutuhkan pinjaman, dan ingin mengamankan pinjaman cepat, cukup sign in dengan Mrs Aasimaha adila melalui email: (aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com). Anda juga dapat menghubungi saya melalui email ini: (teddyliza2020@gmail.com). jika Anda memiliki keraguan, silakan dia adalah satu-satunya yang handal dan terpercaya di asia, silakan Anda perlu tahu bahwa pemberi pinjaman palsu akan meminta Anda untuk membayar (biaya seperti pendaftaran, biaya pemindahan, biaya pajak, biaya asuransi dan administrasi biaya, mereka juga meminta ATM pin kartu silakan becareful.) yang saudi perusahaan ibu kerajaan tidak dikenakan biaya apapun, perusahaan muslim yang jujur ​​membantu orang di daerah saya sekarang adalah ((aasimahaadilaahmed.loanfirm@gmail.com))terima kasih untuk membaca dan good luck insya allah
    PIN BBM # (D8DA4EA9) Ikuti kami di instagram @
    Aasimahaadilaahmed.loanfirm
    Whatapp us @ +16315685535

    ReplyDelete
  77. Saya adalah Widya Okta dari SURABAYA, saya ingin memberi kesaksian tentang karya bagus Tuhan dalam hidup saya kepada orang-orang saya yang mencari pinjaman di Asia dan sebagian lain dari kata tersebut, karena ekonomi yang buruk di beberapa negara.
    Apakah mereka mencari pinjaman di antara kamu? Maka Anda harus sangat berhati-hati karena banyak perusahaan pinjaman yang curang di sini di internet, tapi mereka tetap asli sekali di perusahaan pinjaman palsu. Saya telah menjadi korban penipuan pemberi pinjaman 6-kredit, saya kehilangan banyak uang karena saya mencari pinjaman dari perusahaan mereka.

    Saya hampir mati dalam proses karena saya ditangkap oleh orang-orang dari hutang saya sendiri, sebelum saya dibebaskan dari penjara dan teman saya yang saya jelaskan situasi saya, kemudian mengenalkan saya ke perusahaan pinjaman yang andal yaitu SANDRAOVIALOANFIRM. Saya mendapat pinjaman saya sebesar Rp900.000.000 dari SANDRAOVIALOANFIRM dengan tarif rendah 2% dalam 24 jam yang saya gunakan tanpa tekanan atau tekanan. Jika Anda membutuhkan pinjaman Anda dapat menghubungi dia melalui email: (sandraovialoanfirm@gmail.com)

    Jika Anda memerlukan bantuan dalam melakukan proses pinjaman, Anda juga bisa menghubungi saya melalui email: (widyaokta750@gmail.com) dan beberapa orang lain yang juga mendapatkan pinjaman mereka Mrs. Jelli Mira, email: (jellimira750@gmail.com). Yang saya lakukan adalah memastikan saya tidak pernah terpenuhi dalam pembayaran cicilan bulanan sesuai kesepakatan dengan perusahaan pinjaman.

    Jadi saya memutuskan untuk membagikan karya bagus Tuhan melalui SANDRAOVIALOANFIRM, karena dia mengubah hidup saya dan keluarga saya. Itulah alasan Tuhan Yang Mahakuasa akan selalu memberkatinya.

    ReplyDelete
  78. Halo
    Saya adalah Aliciana Castelo pemberi pinjaman pinjaman swasta yang memberikan pinjaman peluang masa hidup. Adakah anda memerlukan pinjaman segera untuk membayar hutang anda atau anda memerlukan pinjaman modal untuk meningkatkan perniagaan anda? Adakah ia ditolak oleh bank dan agensi kewangan lain? Adakah anda memerlukan penyatuan atau pinjaman gadai janji? Tidak perhatikan lagi, kerana kita berada di sini untuk semua masalah kewangan anda. Kami meminjam wang dari orang yang memerlukan bantuan kewangan, yang mempunyai kredit buruk atau memerlukan wang untuk membayar bil, untuk melabur dalam perniagaan pada kadar 2%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memaklumkan kepada orang ramai bahawa kami menyediakan bantuan yang boleh dipercayai dan penerima dan kami akan sanggup menawarkan pinjaman kepada anda.

    Hantarkan e-mel kepada kami: (alicianacastelo@gmail.com) Terima kasih

    ReplyDelete
  79. Apakah Anda memerlukan Pinjaman 100%? Saya dapat melayani kebutuhan finansial Anda dengan sedikit masalah pengembalian, karena itulah kami mendanai Anda hanya 2%. Apapun situasi Anda, wiraswasta, pensiun, memiliki peringkat kredit yang bagus, kami dapat membantu. Flexiblerepayment lebih dari 1 sampai 30 tahun. Hubungi kami di: ceciliagodfreyloanfirm@gmail.com


    Anda mencari pinjaman jangka panjang atau jangka pendek

    1 Nama Lengkap: ............................
    2 Alamat Kontak: .......................

    3.Country: .....................

    4.Sex: ...............

    5. Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan: ....................
    6. Durasi Pinjaman: ...................
    7. Nomor Telepon Langsung: .................

    Banyak cinta,

    Ceciliagodfreyloanfirm

    L
    Mrs: cecilia

    ReplyDelete
  80. ANDA PERLU PINJAMAN

    Adakah anda seorang lelaki atau wanita perniagaan? Adakah anda memerlukan dana untuk memulakan perniagaan anda sendiri? Adakah anda memerlukan pinjaman untuk menyelesaikan hutang anda atau membayar bil anda atau memulakan perniagaan yang bagus? Adakah anda memerlukan dana untuk membiayai projek anda? E-mel: ( larryellisonfinance@gmail.com ) Kami menawarkan perkhidmatan pinjaman terjamin dari mana-mana jumlah dan ke mana-mana bahagian dunia untuk (Individu, Syarikat, Broker barang dan Badan Korporat) pada kadar faedah hebat kami 2%. Untuk permohonan dan maklumat lanjut hantar balasan ke alamat E-mel berikut: larryellisonfinance@gmail.com

    ReplyDelete

  81. Halo.
    Saya adalah Bapak Rahel pemberi pinjaman pinjaman pribadi yang memberikan pinjaman kesempatan seumur hidup kepada individu, perusahaan bisnis, asuransi, dan lain-lain. Apakah Anda dalam kesulitan keuangan atau membutuhkan pinjaman untuk diinvestasikan atau Anda memerlukan pinjaman untuk membayar tagihan Anda tidak lebih jauh seperti Kami di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda menjadi sesuatu dari masa lalu. Kami menawarkan semua jenis pinjaman dalam mata uang mata uang dengan tingkat 2% tanpa biaya dimuka. Saya ingin menggunakan media yang hebat ini untuk memberi tahu Anda bahwa kami siap membantu Anda dengan jenis pinjaman apa pun untuk memecahkan masalah keuangan Anda. Ya kemudian kembali sekarang via email (rahelcohranloan@gmail.com) untuk lebih jelasnya, anda sangat istimewa.

    ReplyDelete
  82. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI TUNAI
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  83. Adakah anda Memerlukan pinjaman kredit kewangan segera?
    * Pemindahan yang sangat cepat dan segera ke akaun bank anda
    * Bayaran balik bermula lapan bulan selepas anda mendapatkan wang
    akaun bank
    * Kadar faedah yang rendah sebanyak 2%
    * Pembayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Panjang
    * Terma pinjaman fleksibel dan bayaran bulanan
    *. Berapa lamakah masa untuk membiayai? Selepas mengemukakan permohonan pinjaman
    Anda boleh mengharapkan jawapan awal kurang dari 24 jam
    Pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan
    dari awak.

    Hubungi syarikat yang sah dan berlesen ini, yang diberi kuasa
    Untuk memberikan bantuan kewangan kepada semua orang
    Untuk maklumat lanjut dan borang permohonan pinjaman

    E-mel: cashfirmarena@gmail.com


    Selamat sejahtera
    Sir Joel Williams
    SYARIKAT PINJAMAN TUNAI TUNAI
    Ketua Pegawai Eksekutif
    Tel: +601111850392
    E-mel: cashfirmarena@gmail.com
    Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

    ReplyDelete
  84. Nama saya Ibu Maria Pedro, manajer cabang JAMINAN JAMINAN. Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk membayar hutang Anda, apakah Anda memerlukan pinjaman untuk memperbaiki bisnis Anda, apakah Anda memerlukan pinjaman konsolidasi, hipotek atau keperluan lain? Apakah Anda pernah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Temukan tidak lebih karena kita di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda terjadi di masa lalu !!! Kami memberikan kredit kepada perusahaan, entitas, dan individu bereputasi baik dengan suku bunga rendah dan wajar untuk jangka waktu tetap 1-30 tahun dan jangka waktu enam bulan sebelum dimulainya cicilan bulanan. Anda bisa menghubungi kami via email via: (mariapedroguaranteetrustloan@gmail.com)

    APLIKASI DATA

    1) nama:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Jenis Kelamin:
    5) status perkawinan:
    6) Pekerjaan:
    7) Nomor Telepon:
    8) posisi di tempat kerja:
    9) penghasilan bulanan:
    10) Jumlah pinjaman:
    11) Jangka waktu pinjaman:
    12) Tujuan pinjaman:
    13) Tanggal Lahir:
    Terima kasih

    ReplyDelete
  85. Anda butuh pinjaman mendesak untuk memecahkan kebutuhan finansial Anda? Kami menawarkan pinjaman mulai dari 5000 sampai 250,000,000.00. Max, kami punya yang handal, efisien, cepat dan dinamis tanpa pemeriksaan kredit dan menawarkan 100% pinjaman luar negeri dijamin selama ini semuanya ada disini. Kami juga mengambil pinjaman dalam euro, sterling dan nilai tukar dolar dari semua pinjaman adalah 2% jika Anda tertarik untuk kembali kepada kami. Marycoleloanscompany3@gmail.com dengan Informasi berikut:
    Syarat Penggunaan
    Nama:
    Negara:
    Kota:
    Alamat:
    Jumlah yang diminta:
    Waktu:
    Usia:
    Jenis kelamin:
    Pendudukan:
    No Telepon:
    Terima kasih
    Nyonya Mary

    ReplyDelete
  86. Halo .. Apakah Tuan John Farris seorang Pemberi Pinjaman Swasta yang memberikan pinjaman kepada individu, institusi, organisasi, dll hanya dengan suku bunga 2% tanpa jaminan ... Apakah Anda menghadapi kesulitan keuangan? Apakah Anda merasa sulit untuk membayar tagihan Anda? Atau apakah Anda menolak pinjaman oleh bank atau institusi lain ... Khawatir Tidak! Karena kami hadir untuk melayani anda lebih baik .. Kami bersertifikat, Terdaftar, jujur dan tulus dan tujuan kami adalah untuk memuaskan pelanggan kami.
    Hubungi kami melalui email di (Johnfarrisfinance@gmail.com) untuk lebih jelasnya ...

    Salam!

    ReplyDelete
  87. Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang atau memulai bisnis jika saya menghubungi Mr Williams dengan baik melalui surat Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com atau apa namanya Nyonya Arlene +19513957929

    ReplyDelete
  88. Apakah Anda memerlukan pinjaman mendesak untuk melunasi hutang atau memulai bisnis jika saya menghubungi Mr Williams dengan baik melalui surat Arlenewilliamsloanfinance@hotmail.com atau apa namanya Nyonya Arlene +19513957929

    ReplyDelete

Selain memberikan respon di portal Oh! Media ini, kami menggalakkan lebih banyak interaksi dilakukan melalui Facebook Oh! Media bersama jutaan lagi rakyat Malaysia. Pastikan anda tidak terlepas mengikuti pelbagai perkara baru di Facebook Oh! Media setiap hari.